Subiecte accesibile, dar stufoase, la simularea Evaluării Naționale la Limba română

381
Subiecte accesibile, dar stufoase, la simularea Evaluării Naționale la Limba română - simulare-1520266528.jpg

Articole de la același autor

Peste 6.000 de elevi din județul Constanța au susținut, ieri, simularea probei scrise la Limba română a Evaluării Naționale. Subiectele le-au dat ceva bătăi de cap elevilor de clasa a VIII-a, mulți dintre ei ieșind de la testare sfârșiți de atâta concentrare.


"Nu a fost greu, dar a fost mult!", a fost părerea aproape unanimă a candidaților. Și profesorii de română sunt de părere că subiectele, deși stufoase, au fost generoase, și au avut un grad de dificultate mediu. La primul subiect, candidații au avut de analizat fabula "Stejarul și trestia" de Gheorghe Sion, răspunzând punctual la șase întrebări și redactând o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să motiveze apartenența la specia literară fabulă a textului dat. 


Cel de-al doilea subiect făcea referire la un articol din "Terra Magazin", despre "Cartea junglei", și au avut de rezolvat mai multe subpuncte de gramatică, iar, la subiectul al treilea, candidaților li s-a cerut să redacteze o narațiune de 150 - 300 de cuvinte, despre o întâmplare petrecută la grădina zoologică.


Rezultatele obținute vor fi discutate cu fiecare familie în parte, astfel încât elevul să poată înțelege ce a greșit și unde mai trebuie să aprofundeze noțiunile.


Astăzi, este programată simularea probei la matematică. Testarea va începe la ora 9, după distribuirea foilor cu subiecte. Elevii au la dispoziție două ore pentru rezolvarea tuturor exercițiilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3006 secunde