Studenții Facultății de Medicină își continuă studiile acasă

300

Articole de la același autor

Reprezentanții Asociației Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici din Constanța (ASMTMC) susțin că Facultatea de Medicină din cadrul Universității "Ovidius" Constanța a pus, în ultimele trei săptămâni, la dispoziția studenților săi platforme online de tip Google Drive. Pe aceste platforme, sunt integrate cursurile de la toate materiile, plus notițe ale profesorilor din fiecare an, dar și cărțile acestora scanate.

"Precizăm că, la scurt timp după suspendarea activității noastre în spitale și mai apoi în campusul universitar, am primit o platforma nouă online pentru revizuirea activității didactice. De asemenea, informația online nu este o noutate pentru niciun student la Medicină, în special pentru colegii din anii clinici.



Acest lucru se întâmpla încă dinainte de această situație excepțională, toți studenții având acces facil și în timp util la informație. Medicină nu se face la distanță? Da, de acord. Însă tot medicina ne învață «primum non nocere», să punem viața și bunăstarea oamenilor pe primul loc, iar în aceste momente, trebuie să ne sacrificăm și noi, studenții, pentru asta, nemaiavând posibilitatea de a merge în practică în spitale la stagiile obișnuite.
Putem, însă, să ne continuăm studiul de acasă, să ne îndreptăm atenția spre cazurile clinice trimise de profesori și să facem tot ceea ce ține de noi pentru a putea depăși această perioadă dificilă, precizând că suntem pregătiți să fim chemați să lucrăm alături de medici în cazul în care prezența noastră va aduce un beneficiu", au declarat tinerii studenți la Medicină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.574 secunde