Studenții de la Marină, în prima conferință virtuală

de Andreea PERHAIȚĂ Sâmbătă, 23 Mai 2020 233
Universitatea Maritimă din Constanța găzduiește, sâmbătă, începând cu ora 10, prima ediție virtuală a Conferinței Internaționale a Studenților, având drept temă „Viitorul învățământului de marină în era digitalizării”.

Tematica aleasă pentru această sesiune științifică reprezintă o consecință firească a crizei sanitare globale care a afectat nu doar sectoarele industriei și economiei, ci și învățământul superior.

„Conferința își propune să faciliteze schimbul de informații și experiență în ceea ce privește provocările, dar și oportunitățile identificate de studenți în contextul desfășurării activităților didactice în mediul virtual. În aceeași măsură, participanții vor prezenta studii de caz în care utilizarea semnificativă a mijloacelor tehnologiei informației și a comunicării contribuie decisiv la dezvoltarea competențelor practice și tehnice, adăugând plus-valoare procesului didactic”, explică rectorul Universității Maritime, prof. univ. dr. ing. Violeta Ciucur.

Evenimentul, organizat sub egida Asociațiilor Instituțiilor de Marină de la Marea Neagră (BSAMI), s-a bucurat de un interes notabil din partea studenților instituțiilor membre ale asociației. În cadrul sesiunii vor face prezentări 28 de studenți, de la șapte instituții de învățământ superior de marină din șase țări din regiunea Mării Negre: România, Bulgaria, Ucraina, Rusia, Turcia și Georgia. Întâlnirea va fi găzduită de portalul UMC dedicat evenimentelor științifice.Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei