Studenții cer gratuitate la tren și pentru tinerii cu vârsta de peste 26 de ani

236
2
Studenții cer gratuitate la tren  și pentru tinerii  cu vârsta  de peste 26 de ani - studenti-1517852548.jpg

Articole de la același autor

Membrii Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită Senatului României adoptarea amendamentului prin care și studenții care au peste 26 de ani să poată călători gratuit cu trenul.

Toate acestea se întâmplă după ce comisia de învățământ din aceeași cameră a aprobat deja modificarea. "Solicităm, din nou, Parlamentului și în special Senatului României, să adopte cât mai urgent propunerea legislativă L 450/2017 și astfel să modifice cadrul legislativ care restricționează nejustificat un drept cuvenit studenților ce depășesc vârsta de 26 de ani, astfel încât să nu mai existe niciun dubiu privitor la acesta și să îl poată exercita", au precizat aceștia.

Ei au declarat că aprobarea acestui amendament de către plenul Senatului a fost amânată de multe ori până acum. Mai mult decât atât, situația gratuității la transportul feroviar intern pentru studenți a luat diferite întorsături în ultimul an. Astfel, în urmă cu un an studenții primeau vestea că vor circula gratuit pe toate tipurile de tren la clasa a II-a, odată cu vestea care îi anunța și de faptul că vor avea parte de burse dublate. Între timp, însă, Parlamentul a decis să limiteze numărul de călătorii gratuite.

În prezent, studenții care au până-n 26 de ani și călătoresc cu trenul trebuie să știe că eliberarea legitimațiilor de călătorie, cât și a abonamentelor lunare gratuite la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, se face numai în baza legitimației de student pentru reducere/gratuitate la transport și a unui act de identitate.

De aceste facilități la transport beneficiază doar studenții români/ străini înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență - licență, master, doctorat, din toate instituțiile de învățământ superior acreditate din România.

Comentează știrea

MARIAN
6 februarie 2018
DE CE?

De ce li se fac atataea facilitati? Intele sa fie gratuitatae pe transport feroviar de la si care localiatatea de resedinta. De ce sa aiba gratuitate la hoinarit prin toata tara? Cine plateste?

MARIAN
6 februarie 2018
erata

"atatea"; "gratuitate";"inteleg"; "de la si catre"- greseli evidente din cauza varstei

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Ianuarie 2018
Stire din Social : Reduceri la biletele de tren
Pagina a fost generata in 0.3297 secunde