Spectacolul "Niște… năroji", luna aceasta, la Teatrul de Stat

102

Articole de la același autor

Constănțenii sunt invitați sâmbătă, 31 octombrie, începând cu ora 19, la Teatrul de Stat din Constanța, să urmărească spectacolul "Niște… năroji", după "La lilieci", de Marin Sorescu.

Ideea cărții "La lilieci" s-a născut din dorul de țară, care s-a manifestat foarte concret pentru Sorescu. Cartea poate fi interpretată și ca o încercare de reconstituire a epopeii satului, dar și ca o carte de amintiri din copilărie.

Pe scena teatrului, vor urca actori apreciați, precum Marian Adochiței, Ionuț Alexandru, Remus Archip, Georgiana Baran, Liliana Bărăscu, Andrei Cantaragiu, Dan Cojocaru, Dana Trifan Enache, Cosmin Mihale, Lana Moscaliuc, Mădălina Mușat, Turchian Nasurla, Paula Prodan, Mirela Pană, Luiza Martinescu Toma. Regia este semnată de Iulian Enache. Muzica este semnată de Adrian Mihai în timp ce scenografia aparține Sandei Mitache.

Regizorul Iulian Enache echivalează satul cu un punct de sprijin: "E minunat să ai o obârșie, un loc al copilăriei care te marchează și pe care mai apoi să încerci să-l explici. «Niște... năroji» prelungește aceste explicații fără a încerca să justifice, să explice. Zgândăre pe ici, pe colo, în sufletul spectatorului și îi lasă lui plăcerea de a construi ficțiuni explicative. Câteodată este plictisitor să te tot cunoști până la adânci bătrâneți". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Cum se face",  comedie la Harlequin
Joi, 15 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Soț de vânzare?", la Harlequin
Joi, 15 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Dans și umor, la Teatrul de copii
Miercuri, 14 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Motanul încălțat",  la Harlequin
Pagina a fost generata in 0.6786 secunde