Spectacol și expoziție ce refac povestea exilului și morții lui Ovidius

159

Articole de la același autor

Muzeografii și artiștii constănțeni se pregătesc intens pentru dublul eveniment cultural care va avea loc astăzi: spectacolul de teatru "Ovidius a fost aici" și vernisajul expoziției "Publius Ovidius Naso (43 a.Ch. - 17 p.Ch.) la Pontul Euxin - bimilenar". Evenimentul este organizat la Muzeul de Artă Constanța, începând cu ora 19.00, și este realizat în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Constanța.

În ceea ce privește spectacolul, acesta este o punere în scenă a poveștii exilului și morții lui Ovidius, o adaptare liberă după piesa "Ovidius a fost aici", realizată după un scenariu original al autorilor Bogdan Boeru și Liviu Lungu, în regia lui Lucian Iancu.

Expoziția de grafică aduce laolaltă o mulțime de artiști, ce vor expune pe simezele muzeului nici mai mult, nici mai puțin de 63 de lucrări de artă, toate inspirate din opera marelui poet latin. Acestea sunt realizate de artiști din Italia, Grecia, Bulgaria și România.

Dintre expozanți, îi amintim pe Lino Alviani, Arturo Faiella și Yoselin Giovani din Italia; Alex Dimitriadis, Xenis Sachinis și Kostis Spanopoulos din Grecia; Peter Lazarov, Yavora Petrova și Bozhidar Tonev din Bulgaria; Loretta Băluță, Marieta Besu, Aurel Bulacu, Zuzu Caratănase, Mircia Dumitrescu, Suzana Fântânariu, Emilia Kiss, Eugenia Leca Botezatu, Anna-Maria Orban, Lelia Rus Pîrvan, Matei Șerban Sandu și Atena Elena Simionescu din România. 
Ca noutate, expoziția va ajunge și la Mangalia, refăcând astfel drumul exilului pe care l-a parcurs Ovidius la Pontul Euxin, de la Callatis la Tomis, destinația finală a exilului său. 
Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța, prin programul "Proiecte culturale 2017 - Bimilenar Ovidius" și este implementat în perioada august - noiembrie 2017. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3764 secunde