SPECTACOL DE ZILE MARI! "Lacul Lebedelor", la Casa de Cultură din Constanța

179
SPECTACOL DE ZILE MARI!

Articole de la același autor

Compania "St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov" prezintă luni, 24 decembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, baletul în patru acte "Lacul Lebedelor", pe muzica lui Ceaikovski. 


Libretul este realizat de Vladimir Berghicev și Vasilie Gheltzer, coregrafia de Marius Petipa și Lev Ivanov, iar scenografia de Evgenii Gurenco. Opera a fost creată de Andrei Batalov, prim-solist la Teatrul "Mariinski".


Absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia, Andrei Batalov este pe scenă de mai mult de 20 de ani. În 1992, el a devenit solist al Teatrului Academic de Stat "Mussorgsky" din Sankt-Petersburg, iar doi ani mai târziu, devine prim solist al acestuia. El aparține unei rase rare de dansatori virtuoși, cu o extraordinara tehnică ce- i permite a fi în rând cu dansatori legendari de balet din trecut și prezent, ca Vestris și Nijinsky, Baryshnikov și Julio Bocca. 


El deține o colecție unică de premii de la diferite concursuri internaționale de balet. A fost câștigător al medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) și la Paris (1997). Tototdată, a câștigat premiul II la Concursul Internațional Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), premiul I și Mihail Baryshnikov la Arabesque-96, Concursul de Balet din Perm (1996) și Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 28 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Spectacolul "Gin Rummy" a fost anulat
Pagina a fost generata in 0.512 secunde