Spectacol de "Pulitzer" la Teatrul de Stat din Constanța

361
Spectacol de

Articole de la același autor

Constănțenii au ocazia de a se reîntâlni sâmbătă, 19 mai, de la ora 19.00, cu o piesă excepțională, spectacolul "Gin Rummy", de David Coburn, care în anul 1978 a câștigat Premiul "Pulitzer" pentru dramaturgie. Astfel, pe scena Teatrului de Stat din Constanța (TSC) își vor face apariția, în rolurile principale binecunoscuții actori Nina Udrescu și Liviu Manolache, doi artiști ale căror performanțe sunt bine cunoscute publicului constănțean și care au la activ o mulțime de roluri jucate.

Regia spectacolului este realizată de însuși Liviu Manolache, la fel și ilustrația muzicală, iar scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărășescu Jianu.

Reprezentanții TSC susțin că textul dramaturgului american este paradoxal, prin comicul pe care îl extrage dintr-o situație realmente dramatică. Astfel, doi pensionari internați într-un sanatoriu se angajează într-un pasionant joc de cărți, situație care generează, pe de o parte, umorul, dar scoate la iveală și dramele celor doi oameni singuri.

"Jocul de cărți este mijlocul prin care ei se cunosc și formează un fel de cuplu, este legătura ce se construiește între ei, este combustibilul care îi face să meargă mai departe, extrăgându-și din viață ultimele satisfacții, dăruindu-și unul altuia rațiunea de a exista. Fiecare dintre ei este un izvor de energie pentru celălalt, așa cum se înțelege și din sugestia pe care o constituie numele celor doi: Fonsia vine de la fântână, din latină, iar rădăcina numelui Weller este fântână, în limba engleză", au precizat reprezentanții TSC.

Precizăm că spectacolul a fost prezentat în premieră, la Constanța, în urmă cu zece ani și a fost considerat, încă de la început, un spectacol de suflet al celor doi actori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4443 secunde