Spectacol de poezie și coregrafie, la Universitatea Ovidius Constanța

127

Articole de la același autor

Asociația "Ecsia Social Org" îi invită pe constănțeni, sâmbătă, 28 octombrie, începând cu ora 19.00, la Sala Studio din bd. Mamaia nr. 124 a Universității "Ovidius" Constanța, la un spectacol de poezie și coregrafie despre viața poetului exilat la Tomis, Ovidius Publius Naso.

Spectatorii vor putea urmări două spectacole distincte: "Ovidius - de rerum natura", spectacol coregrafic și "Poezie în mișcare". Evenimentul face parte din proiectul "Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate Ovidius".

Spectacolul "Ovidius - de rerum natura" analizează, prin intermediul versurilor lui Ovidius din "Tristele" și prin coregrafie, trăirile marelui poet surghiunit la Pontul Euxin. Textul este întărit de imagini vizuale, iar coregrafia încununează impactul emoțional.

În ceea ce privește cea de-a treia dimensiune, cea coregrafică, spectacolul se referă la descrierea trăirilor poetului și legăturilor acestuia cu natura în viziunea coregrafică a maestrei Stela Cocârlea.

Totodată, spectacolul "Poezie în Mișcare" este conceput pentru a revitaliza sufletul uman cu rezonanțe antice. Ovidius ne-a lăsat ca mărturie a vieții sale scrierile lui. Versurile lui Ovidius, în special cele scrise la Pontul Euxin, ating nenumărate frici și frustrări ale psihicului uman.

"Cu acest spectacol depășim barierele poeziei, iar cu ajutorul imaginilor expresive, al limbajului concentrat al rimei și al ritmului, aducem în fața spectatorilor viața marelui poet Ovidius prin împletirea versului cu expresia corporală și muzică. Poeziile marelui creator exilat vor prinde glas și vor căpăta putința de a se mișca, în cadrul unui spectacol gândit ca o mărturie emoționantă a vieții lui Ovidius. Astfel, cuvintele susținute de gesturi vor căpăta, într-un decor minimalist, dar sugestiv, tonalități extrem de emoționante, care vor ajunge în sufletele tuturor spectactorilor", au declarat organizatorii.

Spectacolul este o producție a Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța și este realizat de Daniela Vitcu, Stela Cocârlea și Dana Cojan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9923 secunde