Sindicatele din învățământ cer cursuri gratuite de predare online, pentru profesori

379
Sindicatele din învățământ cer cursuri gratuite de predare online, pentru profesori - sindicateledininvatamant-1588091532.jpg

Articole de la același autor

Sindicatele cadrelor didactice au reacționat imediat după ce Ministerul Educației a anunțat că unitățile de învățământ nu se vor mai deschide în acest an școlar și că anul școlar se va încheia online.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a transmis o scrisoare deschisă în care cere autorităților naționale să identifice soluții pentru ca toți elevii și toate cadrele didactice să poată participa la procesul de învățare online.

"Astăzi, vedem consecințele dezinteresului celor care au condus această țară în ultimii 30 de ani, manifestat față de sistemul de sănătate și față de cel de educație și culegem «roadele» acestuia", sunt de părere reprezentanții FSLI.

Aceștia consideră că autoritățile au obligația să ia toate măsurile necesare, astfel încât să se asigure condiții de securitate maximă pentru elevii și salariații care vin la școală și care vor participa la examenele naționale, de la verificarea temperaturii tuturor și asigurarea obligatorii a materialelor de protecție, până la păstrarea distanței fizice impuse de lege.

"Considerăm că trebuie stabilite proceduri pentru situații nedorite, de exemplu infectarea unor elevi din clasele a VIII-a sau a XII-a care vor veni la școală în perioada 2 - 12 iunie, ar însemna imposibilitatea acestora la examenele naționale. Și când vor putea acești elevi să susțină examenele? De asemenea, este urgentă identificarea elevilor, studenților și cadrelor didactice care nu dispun de dispozitive electronice conectate la internet, necesare în procesul de predare - învățare online și asigurarea resurselor financiare care pot fi folosite pentru achiziționarea echipamentelor necesare elevilor, studenților și cadrelor didactice pentru învățarea online, dar oferirea de cursuri de formare și de învățare gratuite pentru predarea online", este de părere Simion Hancescu, președintele FSLI. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2853 secunde