Simularea examenului de evaluare națională VA FI BOICOTATĂ ÎN PESTE O MIE DE ȘCOLI

1629
6
Simularea examenului de evaluare națională VA FI BOICOTATĂ ÎN PESTE O MIE DE ȘCOLI - grevaprofesori-1520154475.jpg

Articole de la același autor

Dascălilor le-a ajuns cuțitul la os. Zilele acestea, reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și-au consultat membrii de sindicat în vederea declanșării protestelor. Astfel, cadrele didactice, membre de sindicat din 1.100 de unități de învățământ, au optat să boicoteze simularea examenului de evaluare națională, care are loc în perioada 5-7 martie 2018. 


Angajații din educație au recurs la această formă de protest din cauza nemulțumirilor majore și a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar și a liderilor celor două camere din Parlamentul României, la solicitările federației noastre.
Membrii de sindicat din 1.100 de unități de învățământ, din 28 de județe și din Municipiul București, au decis să nu participe la simularea examenului de evaluare națională care se desfășoară în perioada 5-7 martie 2018. 


Conducerea executivă a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, membrii Biroului Operativ, precum și cei ai Colegiului Național al Liderilor susțin demersul colegilor de breaslă și îi asigură pe aceștia de tot sprijinul pentru perioada următoare. De asemenea, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți este alături de FSLI în acest demers. 


Solicitările membrilor de sindicat, care au fost transmise Guvernului României și  conducerii celor două camere ale Parlamentului României sunt:
1. Soluționarea problemei privind reîncadrarea personalului didactic după intrarea în vigoare a Legii – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;
2. Majorarea salarială de la data de 1 martie 2018 să nu fie condiționată de comasări de unități de învățământ, disponibilizări de personal și de tăieri ale unor drepturi salariale legale;
3. Creșterea costului standard per elev/preșcolar pentru cheltuielile materiale, astfel încât părinții să nu mai fie nevoiți să aducă bani de acasă pentru dotarea claselor;
4. Rezolvarea modului de calcul al sporurilor și indemnizațiilor care li se cuvin salariaților din sistemul educațional;
5. Rediscutarea grilei de salarizare pentru personalul didactic, având în vedere că această categorie socio – profesională are coeficienți de ierarhizare situați în pătrimea inferioară;
6. Modificarea Regulamentului – cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiții de muncă, precum și condițiile de acordare a acestora pentru personalul din familia ocupațională "ÎNVĂȚĂMÂNT", aprobat prin H.G. nr. 34/2018, care, prin conținutul său, discriminează personalul nedidactic din învățământ, căruia nu i se aplică;
7. Acordarea dreptului personalului didactic de a fi pensionat, la cerere, cu 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei.
În urma consultărilor, membrii de sindicat au cerut și boicotarea simulării examenului național de bacalaureat, din perioada 19-22 martie 2018.  


Conducerea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Colegiul Național al Liderilor, Biroul Operativ și conducerea executivă consideră că este nevoie de unitate, de implicarea tuturor salariaților din învățământul preuniversitar de stat,  indiferent de apartenența sindicală, pentru a reuși în demersurile propuse.


Comentează știrea

Alex
4 martie 2018
Niste jigodii!!

Au stat acasa o saptamana si acum fac greva. Ministrul educatiei ar trebui sa se sesizeze si sa nu le plateasca orele. Trebuia sa faca greva cand nu s-au facut ore.

Deus
4 martie 2018
ex

Bravo ma, tu faci greva cand stai acasa :))) Natie de puturosi

Cristian
4 martie 2018
"Deus" & "Alex"

Înțelegerea ideilor dintr-un text nu prea face parte dintre darurile cu care v-au trimis ursitoarele în lume, așa-i ? Că, altminteri, cu minim doi neuroni valizi, e destul de lesne de priceput că e oareș'ce diferență între "grevă" în săptămâna în care nu s-a făcut școală și "boicotarea simulării evaluării" între 5 și 7 martie. Stați jos, 4 !

Cristian
4 martie 2018
Și b), coane Alex...

... "trebuiau", nu "trebuia". Că "e" mai mulți.

Diana
4 martie 2018
Care boicotare?!

Ei, nu zau!Care 1100 scoli? Cand nici macar nu au avut cum lua semnături, ca profesorii au fost in vacanța forțată. Sunt scoli in care liderul sindical nici macar nu a anuntat, ca e mana in mana cu directorul. Nu mai fiti asa naivi !

Cristian
4 martie 2018
Diana...

... vezi că mai e un articolaș. E vorba de 1.100 de școli din țară. Acolo, probabil, lucrurile au fost discutate din timp. În Constanța, lucrurile de genul ăsta nu se aplică. E miting în toate marile orașe din țară, ies și-n Constanța 10-12 amețiți... Se sărbătorește ziua iilor, în Constanța tot cu tricouri fake Dolce Gabbana umblă zilele. Și-apoi, să nu uităm ISJ-ul. O masă de profesori care de ani și ani înghit mizeriilor unor isejiști aroganți, neprofesioniști, disprețuitori în relația cu cei care, la urma urmei le sunt, totuși colegi, se cred mici Dumnezei nefiind conștienți că doar vremelnic își reazămă augustele fese pe scaune "de isejeu", acești domni, domnișoare și doamne de la catedrele școlilor din Constanța nu vor ralia în veci vreunei forme de protest. Păi nu-i omoară Codreanca dacă-i prinde cu pancarta-n brațe ???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2737 secunde