Simpozion important la Constanța. Au trecut 56 de ani de la moartea fondatorului mișcării "Rugul aprins"

161
Simpozion important la Constanța. Au trecut 56 de ani de la moartea fondatorului mișcării

Articole de la același autor

Sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 14.00, în Sala Magna a Palatului Arhiepiscopal din Constanța (str. Arhiepiscopiei, nr. 23), se va desfășura simpozionul național "Părintele Daniil Sandu Tudor și chipul Rugului Aprins". Acum 56 de ani, pe 17 noiembrie, părintele Daniil Sandu Tudor, fondatorul, organizatorul și catalizatorul "Rugului Aprins", din iadul Aiudului, își înălța sufletul la cele veșnice. Invitați vor fi: Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Emanoil Mihăilescu, fost deținut politic și supraviețuitor al lotului "Rugul Aprins", Gheorghe Cușa, fost deținut politic, prof. univ. dr. Nechita Runcan și protos. asist. univ. dr. Maxim Vlad. În cadrul evenimentului va avea loc lansarea cărții "«Să nu fiți căldicei!» Sandu Tudor și întemeierea Rugului Aprins", semnată de către lect. univ. dr. Carmen Ciornea. 


Părintele Nicolae Bordașiu, ultimul mărturisitor al Rugului Aprins din prima etapă, de la mănăstirea Antim, semnatarul "Predosloviei" cărții, nota: "Îndemnul rostit de Sandu Tudor este titlul acestei minunate lucrări, documentate, despre personalitatea mărturisitorului creștin care și-a sfârșit zilele în temnița din Aiud și care, în viața pământească, a purtat succesiv numele de Alexandru Teodorescu, Sandu Tudor, Monahul Agaton, Ieromonahul și Ieroschimonahul Daniil. Toate aceste nume reprezintă și caracterizează o epocă a vieții zbuciumate a Părintelui Daniil, pe care le parcurgem cu gândul, ghidați de stilul cuceritor al autoarei. Și nu este un lucru ușor, fiindcă însăși viața cercetată a fost un fluviu tumultuos cu multe meandre și cascade până s-a terminat în prăpastia din Râpa Robilor de la Aiud". 


Din nefericire, Părintele Nicolae Bordașiu, invitatul de onoare al evenimentului, nu mai poate să participe efectiv, așa cum și-a dorit, la momentul comemorării Părintelui Daniil Sandu Tudor și a tuturor celor din "Rugul Aprins". 
Simpozionul este la a doua ediție și este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Cultural-Educațional, Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Cuv. Dionisie Exiguul", Editura "Eikon" și Facultatea de Teologie Ortodoxă "Sfântul Apostol Andrei" din cadrul Universității "Ovidius" Constanța. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7588 secunde