​Clopotele tuturor bisericilor ortodoxe vor bate la ora 12,00

de Cuget Liber Miercuri, 25 Martie 2020 137
Clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 miercuri, în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică și în fiecare zi când se săvârșește slujbă în bisericile din parohii și mănăstiri, anunță Biserica Ortodoxă Română.


„Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii și credincioșii mireni ai Bisericii sunt separați spațial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuși pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.


Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică și în fiecare zi când se săvârșește slujbă în bisericile din parohii și mănăstiri.


În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toți credincioșii mireni sunt îndemnați să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum și alte rugăciuni, iar preoții din parohii și mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul basilica.ro.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei