Show în deplasare. Actorii constănțeni duc "Testosteronul" la Galați

982
Show în deplasare. Actorii constănțeni duc

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, pe lângă reprezentațiile de la sediu, actorii Teatrului de Stat Constanța (TSC) vor mai juca, în deplasare, alte două piese. Este vorba despre spectacolul "Testosteron", de Andrzej Saramonowicz, în regia lui Traian Șoimu, a cărui premieră a avut loc în primăvară și spectacolul "Jurnal de România. Constanța".

"Testosteron" va fi jucat vineri, 12 octombrie, în cadrul Galei Naționale a Comediei de la Galați. Aici, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" a programat un maraton de o lună, pentru a sărbători comedia. Duminică, 14 octombrie, actorii vor duce spectacolul "Jurnal de România. Constanța" în sala "Arcub", în cadrul celei de-a cincea ediții a Platformei Internaționale de Teatru București, cu tema "istoria cu i mic/history in lower cases".

Cu toate că aparțin unor genuri diferite, foarte interesant este că spectacolul "Testosteron" are în distribuție șapte actori, iar "Jurnalul" aduce pe scenă șase actrițe.

"Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu sunt cei șapte bărbați care cred că femeile sunt dușmanul lor principal, dar, de fapt, «nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu și înapoi...», după cum spune chiar regizorul Traian Șoimu. În privința comediei - cult «Testosteron», aceasta a fost primită cu mare entuziasm, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc. În versiunea constănțeană, scenografia este semnată de timișoreanul Zsolt Fehervari, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat și grafica afișului. Muzica îi aparține compozitorului constănțean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan", au precizat reprezentanții TSC.

★ ★ ★

Cealaltă piesă, "Jurnal de România. Constanța", este o dramă documentară care face parte dintr-un proiect mai larg al regizoarei Carmen Lidia Vidu. Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu sunt cele șase voci ale spectacolului, care încearcă să răspundă la câteva întrebări: Cât de mult ne influențează localitatea noastră și cât de mult influențăm noi comunitatea din care facem parte? Cum trăiește un artist? Cum simt ei (artiștii) orașul astăzi, unde trăiesc, din ce se hrănesc? Cum arată Constanța trăită/văzută prin ei? Totodată, acesta este un proiect multidisciplinar care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Unde puteți găsi un "Soț  de vânzare"?
Sâmbătă, 06 Octombrie 2018
Stire din Cultură-Educație : "Scufița Roșie",  sâmbătă, la "Harlequin"
Pagina a fost generata in 1.5614 secunde