Sfinte moaște la Constanța

608
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sfântului Pantelimon, ale Sfinților Epictet și Astion, aduse de la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" și ale Sfân-tului Teodor Tiron, de la biserica "Sfântul Nectarie" din Constanța. Sfintele moaște vor sta spre închinare până sâmbătă, 7 aprilie, ora 15.
Duminică, 8 aprilie, începând cu ora 9, de praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de către Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel".
Totodată,duminică se împlinesc 11 ani de când, în data de 8 aprilie 2001, Înaltpreasfinția Sa a fost intronizat în scaunul de Arhiepiscop al Tomisului. Cu acest prilej va fi oficiată slujba de "Te Deum" și va fi lansat CD-ul intitulat "În vremea aceea…", frescă muzicală semnată de preotul Ion Popescu-Runcu.
La ora 17, la Catedrala arhiepiscopală, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia prima denie a Săptămânii Patimilor.
În dimineața zilei de 9 aprilie, începând cu ora 9.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia la Taina Sfântului Maslu la biserica "Schimbarea la Față" (Biserica Greacă) din Constanța. Este prima biserică din Eparhie în care IPS Teodosie a slujit în calitate de Arhiepiscop al Tomisului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu lângă biserica din Nisipari
Pagina a fost generata in 0.2916 secunde