Sfârșit de săptămână la teatru și la film. Unde se pot relaxa constănțenii

309
Sfârșit de săptămână la teatru și la film. Unde se pot relaxa constănțenii - fotofondweekend-1575070951.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă vremea nu prea ține cu noi, avem două zile de sărbătoare weekendul acesta, pe care este păcat să le petrecem în casă. Constanța găzduiește, sâmbătă și duminică, numeroase evenimente culturale care să ne ajute să ne relaxăm și să ne petrecem timpul în mod plăcut.


Lansări de carte, concerte, spectacole de teatru, filme de calitate, de toate găsiți în acest sfârșit de săptămână în instituțiile de cultură ale orașului. Fie că aveți chef să mergeți la cinema cu copiii, fie să ascultați cântecele de dor ale lui Tudor Gheorghe, totul este numai să ieșiți din case.


Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" va găzdui, sâmbătă, de la ora 14, evenimentul editorial "Ajută-mă să nu dispar!". Petronela Rotar revine la Constanța pentru a lansa romanul "Ajută-mă să nu dispar", al doilea volum după best-seller-ul "Privind înăuntru". Despre cea mai recentă creație a Petronelei Rotar va vorbi cunoscutul realizator de emisiuni dedicate cărților, Bogdan Papacostea. Gazda evenimentului va fi actorul Dan Cojocaru. Lansarea de carte face parte din proiectul cultural "Artă de la viziune la formă" al Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada", iar intrarea este liberă.


Seara o puteți continua la teatru, cu un thriller poetic. De la ora 19.00, la Teatrul de Stat Constanța va fi jucată piesa "Lasă-mă să intru". Spectacolul, în regia lui Vlad Cristache, este prezentat în premieră pe țară. Piesa de teatru prezintă povestea de dragoste dintre Oskar - un puști singuratic și Eli - copilul-vampir, doi ciudați vulnerabili care nu-și găsesc locul în lume și care ajung să se salveze reciproc. Scenografia este realizată de Mădălina Niculae și Andreea Tecla, traducerea poartă semnătura lui Bogdan Budeș. Din distribuție fac parte Ecaterina Lupu, Theodor Șoptelea, Iulian Enache, Mirela Pană/ Luiza Sarivan, Liviu Manolache, Florin Aioane, Ștefan Mihai, Grațian Prisăcariu, Dan Cojocaru și Florentin Roman. 


Spectacolul beneficiază de o montare neconvențională, în care publicul va împărți scena cu actorii. Din acest motiv, numărul de spectatori va fi limitat la 80.


Duminică, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, sunteți așteptați la concert Tudor Gheorghe "Degeaba 30". La 30 de ani de la Revoluție, marele artist vine în fața publicului constănțean cu un concert care are un puternic mesaj social. Evenimentul se va desfășura cu participarea corului și orchestrei Teatrului de Operă și Balet "Oleg  Danovski", orchestrator și dirijor Marius Hristescu.


Iubitorii de film, își pot petrece după-amiaza și seara de sâmbătă, dar și cea de duminică, la cinematograful Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", unde îi așteaptă cele mai noi producții, atât pentru copii, cât și pentru adulți.


De la ora 12.00, fetițele au întâlnire cu personajele din "Fronzen II – Regatul de gheață II", în format 3D, dublat. Apoi, de la ora 17.30, în pelicula "Playing with fire – Se-ncinge treaba". o echipă de pompieri de elită trebuie să aibă în grijă trei copii năzdrăvani pe care i-au salvat dintr-un incendiu. Pompierii habar nu au că îi așteaptă cea mai grea misiune din viața lor.
Aventura continuă de la ora 20.00, cu "Charlie’s Angels – Îngerii lui Charlie". O nouă generație de "îngeri" neînfricați își ia zborul și rezolvă cazuri complicate.


Prețurile biletelor sunt între 16 și 18 lei pentru adulți, în funcție de film, și între 4 – 4,5 lei pentru copii, elevi, studenți, și 8 sau 9 lei pentru pensionari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5715 secunde