Serile de teatru continuă la Pontul Euxin

412
Serile de teatru continuă la Pontul Euxin - serideteatru2-1586180486.jpg

Articole de la același autor

Așa cum v-au promis, în această perioadă, studenții Facultății de Arte din cadrul Universității "Ovidius" vă invită la o mulțime de spectacole, reunite în cadrul Festivalului "Seri de teatru la Pontul Euxin". Din păcate, având în vedere situația în care ne aflăm, acestea nu pot fi vizionate decât online.

"În cadrul evenimentului online vom prezenta spectacole realizate de cadrele didactice și studenții facultății. Sperăm să vă bucurăm cu prospețimea, pasiunea, munca și dăruirea celor implicați în aceste spectacole. Dorim să vă oferim momente pline de emoție și de frumos. Gândim evenimentul ca pe un vaccin contra coronavirusului, stând acasă, în siguranță. Vă propunem un spectacol pe săptămână și pregătim și alte surprize", au declarat organizatorii.

În această săptămână, vor fi transmise live două spectacole pe canalul de Youtube al facultății. Primul dintre acestea este "Năpasta" de I. L. Caragiale, care va avea loc în cursul zilei de astăzi, 7 aprilie, începând cu ora 18.00. "Năpasta" este ultima piesă de teatru a dramaturgului, apărută în 1890. Premiera acestei piese, avea să determine, la momentul lansării ei, o creștere a adversității față de opera marelui dramaturg. De asemenea, aceasta este singura dramă scrisă de autor și probabil prima piesă românească jucată într-o limbă străină.

Cea de-a doua piesă care se va juca este "Hades și Persefona, o legendă despre tenebre și lumină", după un text de Alexandru Mitru, ce va putea fi urmărită joi, 9 aprilie, de la aceeași oră. Spectacolul menționat face parte din programul "Primul pas", desfășurat în baza unui protocol de colaborare între Facultatea de Arte a Universității "Ovidius" din Constanța și Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța "Căluțul de Mare". În același timp, acesta este, de altfel, primul spectacol din cadrul unui proiect dedicat celor aflați la început de drum în lumea teatrului, cum sunt studenții.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5096 secunde