Șeful ISJ Constanța, la pas prin școlile din județ! "Vreau să fiu liant între școli și primării!"

1930
Șeful ISJ Constanța, la pas prin școlile din județ!

Articole de la același autor

Șeful învățământului constănțean, inspectorul școlar general Sorin Mihai, își respectă promisiunea făcută în momentul numirii în funcție și merge în teritoriu, în județ. În felul acesta, vrea să reprezinte un "liant" între autoritățile locale și directorii de școli, dar și să cunoască problemele, la fața locului, și să găsească soluții. 


Încă de la numirea în funcție, inspectorul școlar general Sorin Mihai a anunțat că are în plan cât mai multe vizite de lucru în teritoriu, în județ, astfel încât să afle problemele cu care se confruntă profesorii și directorii de școli direct la fața locului și, pe cât posibil, să asigure o colaborare eficientă cu primăriile. După ce săptămâna trecută, șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța a fost în comuna Mihail Kogălniceanu unde principala problemă discutată a fost cea a burselor școlare, la sfârșitul de săptămână care a trecut periplul a continuat prin Cernavodă, Pantelimon, Topalu, Ghindărești și Rasova. 
În localitățile respective, prof. Sorin Mihai a discutat atât cu directorii de școli, cât și cu mai marii administrației locale. "Punctual, mi-a atras atenția situația de la Ghindărești, unde se asigură transport pentru elevii care învață la Hârșova. Este vorba despre 12 liceeni, care învață la Liceul «Ioan Cotovu» din Hârșova și care, până anul acesta, urmau cursurile de limba maternă – limba rusă – în localitatea de domiciliu, în Ghindărești. În localitate există o comunitate puternică de lipoveni. De anul acesta, însă, și cursurile de limbă maternă le desfășoară la liceu, ceea ce este un efort pentru elevi și un cost suplimentar pentru administrația locală", a arătat inspectorul școlar general Sorin Mihai. De menționat că în localitatea Ghindărești există profesor de limba rusă, este localnic și liceeni aveau posibilitatea să facă limba maternă cu acesta. În cursul zilei de ieri, după discuțiile purtate, exista deja asigurarea că problema semnalată urmează să fie soluționată în cel mai scurt timp, iar cei 12 elevi să facă, precum în anii trecuți, limba maternă în comuna de domiciliu. 


"Colaborarea cu școala este apreciată, dar sunt necesare fonduri suplimentare pentru dotarea sălilor de curs și pentru reabilitarea clădirii", a mai arătat inspectorul școlar general Sorin Mihai, cu privire la situația găsită la Ghindărești. 


La Rasova, autoritățile vor pentru școală magazii și table inteligente!
La Rasova discuțiile au fost purtate cu viceprimarul Dorel Alexandru, care a dat asigurări că se caută soluții pentru investiții în școala din localitate. "Împreună cu directorul școlii speră să găsească sprijin pentru dotarea claselor cu table inteligente, pentru reabilitarea clădirii, pentru un microbuz școlar nou, dar și pentru construirea unor dependințe, precum magazii pentru lemne", a mai punctat prof. Sorin Mihai. 


La Topalu, a arătat inspectoratul școlar general, "am fost plăcut surprins de cât de frumos arată școala generală și grădinița, unde au fost făcute investiții serioase". În toate localitățile vizitate, prof. Sorin Mihai spune că a găsit administrații publice locale interesate de dezvoltarea educației, în realizarea unei bune relații cu directorii de școli. 


"Voi continua să merg în județ și vom inventaria atât problemele, cât și realizările din domeniul învățământului", a precizat prof. Sorin Mihai. În viitorul apropiat, acesta își dorește să ajungă în zona Dobromir și Băneasa, unde în anii trecuți au fost semnalate diverse probleme, inclusiv transportul copiilor la școală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4349 secunde