SE MODIFICĂ EXAMENUL DE BACALAUREAT ȘI EVALUAREA NAȚIONALĂ / Sunt vizați elevii care intră anul viitor în clasa a V-a și a IX-a

2580
2
SE MODIFICĂ EXAMENUL DE BACALAUREAT ȘI EVALUAREA NAȚIONALĂ /  Sunt vizați elevii care intră anul viitor în clasa a V-a și a IX-a - fondpemuteste-1479746992.jpg

Articole de la același autor

Cu certitudine, dezbaterea publică lansată de Ministerul Educației pe pagina de internet edu.ro pentru doar cinci zile, cu privire la un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul educației, a trecut neobservată, comentariile pe marginea unor modificări de substanță lipsind cu desăvârșire.


Vă reamintim că documentul vizează clarificarea cadrului normativ privind învățământul special integrat, dubla specializare, examenul național de definitivare în învățământ, contractul de management al directorilor de școli, dar și reglementarea funcționării școlilor doctorale în anul universitar 2016-2017, revizuirea modului de ocupare a funcției didactice de profesor universitar sau reglementarea activităților desfășurate de agențiile de asigurare a calității, din țară sau străinătate, înregistrate în Registrul European pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (EQAR) pe teritoriul României.


Interesantă ni se pare propunerea care vizează persoanele care nu promovează examenul pentru definitivare în învățământ și care se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică cu durata de un an școlar. Can-didații pot susține examenul național pentru definitivare în învățământ fără taxă, de cel mult trei ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiționate de achitarea unor taxe stabilite de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.


În plus, Ministerul Educației propune ca evaluările transdisciplinare să fie introduse în Evaluarea Națională, organizată la finalul clasei a VIII-a, pentru generațiile de elevi care vor începe clasa a V-a anul viitor. Iar examenul de Bacalaureat se va desfășura, de asemenea, transdisciplinar, începând cu generația de elevi care în anul școlar 2017-2018 se va înscrie în clasa a IX-a. 


Până vom afla concluziile ministerului cu privire la opiniile celor care au reușit în cele cinci zile de dezbatere publică (11-16 noiembrie) să-și expună punctul de vedere, profesorii constănțeni cu care am stat de vorbă sunt unanim de acord că o nouă schimbare ar bulversa și mai tare: "Este mai greu să se realizeze așa ceva și mai cu seamă într-o perioadă atât de scurtă. Nu s-a oferit până la momentul acesta o schemă exactă a acestui examen, în ce constă structura subiectului, ce presupune concret și ce urmărește acest tip de evaluare. Nu cred că se va da tipul acesta de examen. Mi se pare destul de bine așezată modalitatea aceasta de evaluare, admiterea computerizată este foarte bună, nu văd de ce trebuie să schimbăm de la un an la altul, pentru că atunci când există discontinuitate se răsfrânge și asupra elevului", declara prof. Liliana Ianțuc, de la Școala Gimnazială "George Enescu" din Năvodari.


Așteptăm cu interes urmările acestei dezbateri… fulgerătoare.


Comentează știrea

Extera
22 noiembrie 2016
Nu ezita!

Cel mai ambitios proiect al planetei! Si tu poti reusi in echipa noastra! Cat timp mai eziti? Riscul este zero! Informatii la: [email protected]

elev/eleva
22 noiembrie 2016
SCHIMBAR, SCHIMBARI SI IAR SCHIMBARI DE FORMA NU DE FOND

Schimbari dupa pofta oricui ajunge la putere. Aceste schimbari nu au o baza pentru cei care intre clasa a IX -a!!!! Mai lasati aceste schimbari si schimbati-va voi si mentalitatea profesorilor care predau ca pe timpul lui Ceausescu : PREDAU (fara sa se gandeasca, sau sa le pese, cum si daca elevii au intelse lucrurile predate de ei ca pe banda rulanta de ani si ani de zile), apoi EVALUEAZA, dar cu ochii numaidupa greseli, pe care le sublinieaza si le amendeaza atat de mult incat nu le uita pana la sfarsitul anului. Schimbati programele scolare, facetile mai accesibile si mai pe profilul fiecarui liceu! Degeaba invata un elev de la uman o groaza de matematica, el are inclinatii spre stiintele umane, ca de aia a intrat la acest tip de profil, iar unui elev de la stiintele naturii degeaba il innebuniti cu comentarii literare de 4-5 pagini, cand pe el il intereseaza reactiile chimice sau fenomenele fizice si metabolismul uman. ASTA SA SCHIMBATI, nu ce vreti voi sa mai evaluati ca sa subliniati inca o data ca elevii sunt de vina. Ei nu sunt de vina, ci voi cu alaiul vostru de cadre didactice incremenite in trecut si cu manualele pline de greseli si sugestii inadecvate (rasiste, diferente sociale, etc)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2895 secunde