Se dă startul goanei după catedrele anului școlar viitor

1164
Se dă startul goanei după catedrele anului școlar viitor - fondsedastartul-1484145747.jpg

Articole de la același autor

Începând de luni, 16 ianuarie, nu numai pentru elevii constănțeni va începe o perioadă de agitație, dar și pentru profesorii care predau în două sau mai multe unități și care au șansa de a-și întregi normele pentru anul școlar viitor 2017-2018. Astfel, în perioada următoare, consiliile de administrație ale unităților de învățământ au obligația să analizeze posibilitatea acestor întregiri de norme, conform specializărilor de pe diploma de studii a titularilor.


Până pe 20 ianuarie se vor depune cererile de întregire a normei didactice, urmând ca până pe 27 ianuarie să fie emise acorduri la nivelul școlilor, iar până pe 3 martie Inspectoratul Școlar Județean Constanța va emite deciziile finale. 


De asemenea, în perioada 30 ianuarie - 8 februarie se stabilește personalul didactic care îndeplinește condițiile de pensionare și se menține în activitate ca titular în anul școlar 2017-2018. Reamintim că vârsta de pensionare la 1 septembrie 2017 este de 60 de ani și 8 luni pentru femei, respectiv 65 de ani pentru bărbați.


Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească, cumulativ, un cadru didactic pensionar se pot găsi pe site-ul ISJ Constanța.


Săptămâna viitoare, cadrele didactice care îndeplinesc condițiile prevăzute de metodologie depun cereri, însoțite de documente justificative, la secretariate, urmând ca în consiliile de administrație ale unităților de învățământ să fie validate.


De reținut este faptul că, în condițiile în care, până la data de 1 septembrie 2017, la nivelul unităților de învățământ se constată că, din cauza reducerii numărului de ore la anumite discipline, nu mai este posibilă menținerea în activitate ca titulare peste vârsta de pensionare a unor cadre didactice, decizia de menținere ca titular se revocă și conducerile instituțiilor au obligația de a informa aceste cadre didactice cu privire la încetarea contractului individual de muncă în vederea pensionării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3323 secunde