Se cere demisia Gabrielei Bucovală. "Nu are capacitatea de a înțelege un text scris!"

2759
Se cere demisia Gabrielei Bucovală.

Articole de la același autor

Continuă scandalul pe tema decontării transportului județean al elevilor constănțeni. După ce a cerut demisia președintelui Consiliului Județean, Horia Țuțuianu, pe care îl acuză de încălcarea legii, Asociația Elevilor din Constanța a sărit, astăzi, la gâtul inspectorului școlar general Gabriela Bucovală, despre care spun că "nu are capacitatea de a înțelege un text scris", lucru considerat "de o gravitate uriașă".

Mai exact, într-un comunicat semnat de președintele AEC, Andrei Mihai Tănase, elevii o acuză pe șefa învățământului constănțean că a încercat să creeze confuzie în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Județean, unde era pus în dezbatere acest subiect.

"Ulterior declarațiilor reprezentanților CJC, a luat cuvântul doamna inspector școlar general, Zoia Gabriela Bucovală, prezentând datele oficiale privind numărul de elevi cărora le este decontată naveta integral, conform art. 84, alin. (3) din Legea 1/2011, deși discuțiile se purtau referitor la altă reglementare a acestei legi, art. 84, alin. (1) și (2), ce prevede reducerile acordate pentru elevi la transportul județean. Tragem un semnal de alarmă asupra confundării celor două reglementări, prima referindu-se la decontarea transportului elevilor din localitatea de domiciliu în localitatea în care aceștia studiază, ceea ce presupune că elevul își achiziționează abonamentul la prețul integral, urmând ca suma să fie decontată prin intermediul școlilor, din bugetul consiliilor locale și al MEN. Solicitările AEC au venit în sensul respectării art. 84, alin. (1) și (2), reglementare ce instituie dreptul elevilor de a beneficia de tarif redus la abonamentele de transport județean, ceea ce presupune că autoritatea publică cu atribuții pe serviciul respectiv de transport are obligația corelativă de a acorda compensații operatorilor de transport ce acordă reducerile, pentru acoperirea diferenței de preț.

Considerăm de o gravitate uriașă lipsa capacității de a înțelege un text scris a doamnei inspector, dovada fiind că poziția prezentată se află în paralel cu fondul discuțiilor. Atragem atenția asupra intenției de a crea confuzie a declarațiilor inspectorului general, ea susținând astfel încălcarea legii în continuare de către Consiliul Județean Constanța.

Pe cale de consecință, solicităm Ministrului educației, Ecaterina Andronescu, să dispună demiterea doamnei Zoia Bucovală din funcția de inspector școlar general al județului Constanța. Totodată, solicităm președintelui Consiliului Județean Constanța să sisteze de îndată tentativele de amânare a respectării legii și să convoace o ședință extraordinară a consiliului județean pentru aprobarea unui proiect de hotărâre pentru acordarea reducerilor elevilor și studenților", se arată în comunicatul AEC. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5124 secunde