Scriitoarea Diana Dobrița Bîlea lansează romanul "Fântână în cer"

498
Scriitoarea Diana Dobrița Bîlea lansează romanul

Articole de la același autor

Biblioteca Județeană "I. N. Roman" Constanța găzduiește, joi, 21 noiembrie, începând cu ora 17, un eveniment editorial remarcabil, la care sunt invitați toți iubitorii de literatură. Scriitoarea Diana Dobrița Bîlea, unul dintre cei mai talentați romancieri dobrogeni, lansează volumul "Fântână în cer". 


Evenimentul este organizat de Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor, Biblioteca Județeană "I. N. Roman" și Cenaclul literar "Mihail Sadoveanu". Vor vorbi despre carte: dr. Corina Apostoleanu - directorul Bibliotecii "I. N. Roman", prozatorul Ovidiu Dunăreanu - directorul Editurii "Ex Ponto", Enache Tușa - realizator de emisiuni TV și prozatorul Constantin Costache. Invitați speciali sunt membrii Clubului Umoriștilor Constănțeni. Moderatorul evenimentului va fi Aurel Lăzăroiu, președintele cenaclului. 


"Fântână în cer" continuă seria de succes a romanelor "Iubirea urcă muntele" (2004), "De ce iubim?" (2015), "Dragoste și război" (2016), "Îngerul Linei" (2016) și "Omul dintre două lumi" (2017), scrise de Diana Dobrița Bîlea. 


Despre noul volum, scriitorul Ovidiu Dunăreanu (care a semnat prefața cărții) afirmă: "«Fântână în cer»", romanul de față, nu se dezminte, nici el, în a continua suita poveștilor de dragoste consacrate de celelalte cărți. Acesta aduce un plus de fervoare și de libertate a imaginarului și impune ca teme principale căutarea de sine și aspirația către o lume absolută. Prilej de mare provocare, ce o determină pe Diana Dobrița Bîlea să facă o demonstrație de virtuozitate în demontarea mecanismelor complicate și în decodificarea orizonturilor clar-obscure ale singurătății, ale iubirii și ale plăsmuirii visului, dar mai cu seamă ale labirintului psihologiei feminine. Autoarea se întrece pe sine, făcând dovada unor calități de excelent analist și portretist. Un fapt rămâne însă incontestabil: Diana Dobrița Bîlea se impune tot mai viguros în spațiul literar pontic, dar și în cel național, ca o prozatoare capabilă de surprize dintre cele mai plăcute, cum este și acest nou roman - «Fântână în cer»". 


La rândul său, scriitorul Ion Roșioru (realizatorul postfeței) notează următoarele: "«Fântână în cer» este un roman mai mult decât tulburător. Protagonista acestei cărți unice, după părerea noastră, în literatura română, se numește Creangă Aurora, nume cu evidente conotații mitologice, trimițând la «Creanga de Aur». Cartea în unicitatea ei orchestrează cam toate motivele și clișeele literaturii fantastice și basmice: motivul dublului sau al dedublării, al iubirii imateriale între parteneri care aparțin unul vieții și altul morții, al pactului cu diavolul, al puterii spiritelor celor duși de a se intruziona ocrotitor în viața celor vii aflați la ceasuri de ananghie sau de cumpănă, al deplasărilor pe un traseu al cunoașterii și ca simbol cu impact inițiatic, al practicilor magice și al izbăvirii, al purificării prin credință în Dumnezeu, al visului și, mai mult decât atât, al visului în vis, al rătăcirii în labirint, al credinței în reîncarnare ș.a.m.d. Printre scriitorii români care au cochetat cu fantasticul, de la Eminescu și Caragiale, la Galaction și Mircea Eliade, autoarea romanului «Fântână în cer» își va avea locul ei mai mult decât onorabil". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6611 secunde