Schimb de experiență în acțiuni de voluntariat pentru elevi din Constanța și Tulcea

606
În perioada 9-11 aprilie 2014, AGLT prin GLT Ostrov în parteneriat cu Școala Gimnazială Ostrov din județul Tulcea au organizat un schimb de experiență urmărind implicarea tinerilor în activități de voluntariat.
La acțiune au participat 87 de elevi, din 11 localități: Cumpăna, Gârliciu, Hârșova (județul Constanța), Valea Nucarilor, Grindu, I.C.Brătianu, Vacăreni, Topolog, Peceneaga, Dăeni, Ostrov (județul Tulcea ), șapte traineri și doi organizatori. Coordonatorii acestei acțiuni au fost Maria Prutieanu, secretar AGLT și Steliana Iordache, directorul Școlii Gimnaziale din Ostrov.
Participanții au fost împărțiți în trei grupe pe categorii de vârste, respectiv: grupa I (12-14 ani) grupa II (14-16 ani) și grupa III (16-18 ani). Programul schimbului a cuprins secvențe din cursul "Managementul voluntarului", ecologizare, informații despre ONG și modalități de înființare a grupurilor locale de tineret. 
Tinerii participanți au fost foarte entuziasmați de activitățile și scopul AGLT-ului încât vor să înființeze la ei în comune GLT-uri. De altfel, chiar și cadrele didactice de la cele 11 școli au fost mulțumite de rezultat și au promis ca îi vor susține pe copii.
La rândul lor, trainerii și organizatorii au fost încântați că, în cadrul evaluării din ultima zi au constatat că și-au atins obiectivul urmărit și în cadrul AGLT s-a hotărât continuarea acestui proiect și în anii următori.
În altă ordine de idei, următoarea mare activitate a organizației non-guvernamentale AGLT la Ostrov, județul Tulcea va fi tabăra cu corturi care va avea loc în perioada 29 iulie – 3 august 2014. Acțiunea se află la a V-a ediție și sunt așteptați câți mai mulți participanți după ce, anul trecut au fost prezenți 80 de copii, fiind una dintre cele mai mari tabere cu corturi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6348 secunde