Sărbători religioase importante: Moșii de vară și duminica Rusaliilor

759
Sărbători religioase importante:  Moșii de vară și duminica Rusaliilor - rusalii-1527170360.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 26 mai, începând cu ora 8.30, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la Mănăstirea "Sf. Ioan Rusul", din Palazu Mic, urmată de slujba de pomenire a morților (Moșii de vară). În această zi, biserica se roagă pentru cei răposați ca și aceștia să se bucure de darurile Duhului Sfânt a cărui Pogorâre este prăznuită la 50 de zile de la Înviere.

Apoi, duminică, 27 mai, Biserica Ortodoxă prăznuiește Pogorârea Sfântului Duh. Cu acest prilej, ierarhul va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța, de la ora 8.15, urmată de slujba Vecerniei, în cadrul căreia va citi rugăciunea de binecuvântare a frunzelor de nuc, ce simbolizează "limbile de foc" ale Duhului Sfânt, pogorâte peste Apostoli.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au declarat că duminica Cincizecimii, numită în popor și Duminica Rusaliilor, este sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh peste Sfinții Apostoli.

O zi mai târziu, luni, 28 mai, Biserica Ortodoxă prăznuiește Sfânta Treime. Cu acest prilej, IPS Teodosie va răspunde invitației IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și va participa la Sfânta Liturghie cu prilejul hramului Bisericii "Sfânta Treime", din localitatea Botuș, jud. Suceava.

Tot duminică, biserica îl cinstește pe Sfântul Ioan Rusul, mărturisitor și făcător de minuni de origine rusă, care a trăit și a pătimit în secolul al XVIII-lea în Turcia, unde ajunsese rob al otomanilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4942 secunde