Sărbători populare dobrogene, la Centrul "Jean Constantin"

356
Sărbători populare dobrogene, la Centrul

Articole de la același autor

Secția Ansamblul Folcloric Profesionist "Izvoare Dobrogene" – Promovare Cultură Tradițională din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" îi învită pe constănțeni la o sărbătoare dobrogeană.


Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" din Constanța va găzdui, joi, 12 septembrie, de la ora 18,00, un spectacol unic de folclor. Intitulat "Sărbători populare dobrogene", evenimentul face parte dintr-un proiect cultural mai amplu, gândit ca o suită de trei spectacole folclorice, ce presupune valorificarea creațiilor folclorice din zona Dobrogei și păstrarea specificului național dar și marcarea unor sărbători populare principale de pe parcursul anului 2019. 


"Folclorul atestă vechimea unei națiuni și constituie o dovadă grăitoare a străvechii unități culturale a poporului român. Departe de a reprezenta un simplu divertisment, esența manifestărilor artistice ale sărbătorilor populare presupune înțelegerea deplină a indicilor temporali, contactul direct în care o tradiție, este redată sub formă de spectacol. Dobrogea  posedă o bogată comoară etno-folclorică. Ca și în celelalte ținuturi ale țării, fenomenele folclorice dobrogene (cultură populară și generală), se manifestă prin ritm și mișcare ce dau să exprime bucurie, tristețe, gingășie etc. Prin evoluția acestor fenomene constatăm și astăzi că este o adevărată artă de sinteză între cuvânt, ritm și muzică, reflectând bogăția sufletească și măiestrie artistică pe care ar fi păcat să nu le transmitem generațiilor următoare", explică directorul general al Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor Burada", Doina Voivozeanu. 


Programul spectacolului se va concentra pe reprezentațiile artistice bogate ale Ansamblului Folcloric Profesionist "Izvoare Dobrogene", însă vor fi invitate și alte nume mari ale scenei folclorului popular românesc. Vor susține recitaluri nume de marcă ale cântecului popular românesc precum Gheorghe Roșoga, Elena Plătică, Nicoleta Rădinciuc, Andreea Haisan și Andrei Girel.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3614 secunde