Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel în Arhiepiscopia Tomisului

209
Sărbătoarea  Sfinților Apostoli  Petru și Pavel  în Arhiepiscopia Tomisului - sfintiiapostolipetrusipavel-1498667334.jpg

Articole de la același autor

Pe 29 iunie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. 


Cu acest prilej, ieri seară, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba Vecerniei la biserica "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Medgidia, în timpul căreia, la Vohod (rostirea rugăciunii "Lumină lină"), s-a plecat în procesiune cu moaștele Sfinților Nectarie, Gheorghe, Constantin cel Mare și ale Sfintei Mucenițe Marina pe următorul traseu: biserica "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", biserica "Sfânta Cuvioasă Parascheva", biserica "Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Haralambie", Primăria Medgidia, Piațeta "Decebal" - biserica "Sfinții Apostoli Petru și Pavel". 


Joi, 29 iunie, în ziua hramului Catedralei arhiepiscopale "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța, începând cu ora 6:00, ÎPS Teodosie, împreună cu preoți și diaconi, va oficia Taina Sfântului Maslu, urmată de o scurtă procesiune cu moaștele Sfinților Pantelimon, Epictet și Astion, iar de la ora 8:30, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie în altarul de vară. 


Totodată, joi, de la ora 18:00, în piațeta Decebal din municipiul Medgidia, Corala "Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului, acompaniată de către Orchestra folclorică "Muzica Divertis", va susține un Concert extraordinar de folclor în interpretare coral-instrumentală. 


v v v


Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt și ocrotitorii celor din penitenciare. Astfel, vineri, 30 iunie, începând cu ora 8:30, ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la capela "Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel" a Penitenciarului Poarta Albă. 


Vineri, de la ora 20.00, în fața Casei de Cultură din Mangalia, Corala "Armonia" a Arhiepiscopiei Tomisului, acompaniată de către Orchestra folclorică "Muzica Divertis" va susține Concertul extraordinar de folclor în interpretare coral-instrumentală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4315 secunde