Sărbătoare religioasă. Ortodocșii se pregătesc de Sfânta Treime

235
Sărbătoare religioasă. Ortodocșii se pregătesc de Sfânta Treime - ortodocsiisursalumina-1591279910.jpg

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă prăznuiește, luni, 8 iunie, Sfânta Treime, Dumnezeu Cel Unul în ființă și întreit în Persoane: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Această sărbătoare - au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului - a fost așezată imediat după Pogorârea Sfântului Duh, când se descoperă oamenilor și a treia Persoană a Sfintei Treimi, pentru a arăta că mântuirea oamenilor de păcat este opera Sfintei Treimi, adică a Tatălui, prin hotărârea și făgăduința Răscumpărării, a Fiului, prin Sfintele Pătimiri și Înviere, și a Duhului Sfânt, prin venirea Sa la Cincizecime.

"Credința în Preasfânta Treime este învățătura principală a Bisericii Ortodoxe. Ea a fost descoperită în Sfânta Scriptură, mai ales în Noul Testament și formulată apoi de Sfinții Părinți ai Bisericii la primele două Sinoade Ecumenice, în Simbolul de credință.

Sfinții Părinți și teologii Bisericii au explicat, în scrierile lor, învățătura Ortodoxă despre Sfânta Treime: Tatăl este nenăscut, Fiul este născut din veci din Tatăl, iar Duhul Sfânt purcede din veci din Tatăl", au explicat preoții constănțeni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6944 secunde