Sărbătoare religioasă. Creștinii ortodocși o cinstesc pe Maica Domnului

255
Sărbătoare religioasă. Creștinii ortodocși o cinstesc pe Maica Domnului - ortodocsii-1567368603.jpg

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă sărbătorește, duminică, 8 septembrie, Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor și ca Sfânta Maria Mică. 
Cu toate că în Noul Testament nu se relatează acest eveniment, el este prezentat de alte surse, dintre care cea mai importantă este Protoevanghelia lui Iacob, carte apocrifă care a fost scrisă în jurul anului 145 și relatează originea și copilăria fecioarei Maria. Conform acesteia, Maria a avut o descendență atât împărătească, cât și preoțească: tatăl ei, Ioachim, provenea din seminția lui Iuda, urmaș al regelui David, iar mama, Ana. 


Nașterea Maicii Domnului este primul praznic din Anul bisericesc, care începe la 1 septembrie. Fecioara Maria s-ar fi născut din părinți foarte înaintați în vârstă, Ioachim și Ana, ca rod al rugăciunii lor. 


Preoții spun că Sfânta Scriptură nu ne oferă informații despre Nașterea Maicii Domnului. Acest eveniment este relatat numai de Tradiția Bisericii, consemnată în cărțile de cult și în unele scrieri, precum Protoevanghelia lui Iacov, din secolul al II-lea. 
Maica Domnului a fost cea aleasă să-i dăruiască trup de om lui Dumnezeu-Fiul, Mântuitorul nostru Iisus Hristos. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4236 secunde