Sărbătoare mare. Astăzi este Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul

236
Sărbătoare mare. Astăzi este Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul - sarbatoarebun-1567023716.jpg

Articole de la același autor

Creștinii ortodocși sărbătoresc, astăzi, 29 august, Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, o zi în care preoții ne sfătuiesc să ținem post. De-a lungul timpului, au existat persoane care au spus că ziua aceasta prefigurează Vinerea Patimilor. 
Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era descendentă a seminției lui Aaron. Nașterea prorocului Ioan s-a petrecut cu șase luni înaintea nașterii lui Iisus. Nașterea sa a fost vestită de către îngerul Gavriil lui Zaharia, în timp ce acesta slujea la templu. Pentru că nu va da crezare celor vestite de îngerul Gavriil, Zaharia va rămâne mut până la punerea numelui fiului său.


Există o lungă perioadă din viața Sfântului Ioan Botezătorul despre care nu există informații. Se știe doar că el ca s-a retras în pustietate, unde a dus o viață aspră, până în momentul în care a primit porunca să înceapă să predice. Rolul lui Ioan nu a fost doar acela de a pregăti poporul pentru venirea lui Hristos, ci și acela de a-L descoperi lumii ca Mesia și Fiul lui Dumnezeu. 
Cu siguranță toată lumea știe că în ziua aceasta nu se lucrează, nu se spală și nu se fac munci ale câmpului. Totuși, există și multe alte tradiții și obiceiuri în popor. Unul dintre cele mai vechi obiceiuri neștiute este acela de a duce la biserică, spre sfințire, mere, pere, castraveți și struguri. Aceste fructe se împart celor flămânzi și săraci, copiilor și bătrânilor. Fructele se împart în amintirea sufletelor plecate dintre cei vii și nu numai. Apoi, pachetele cu struguri și pâine caldă se împart și pentru bunăstarea familiei, pentru liniște în casă și pentru spor la toate activitățile pe care le întreprindem.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5024 secunde