SĂRBĂTOARE IMPORTANTĂ PENTRU CREȘTINI

204
SĂRBĂTOARE IMPORTANTĂ PENTRU CREȘTINI - sfecaterina-1511352259.jpg

Articole recomandate

Sâmbătă, 25 noiembrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina. Cu acest prilej, vineri, 24 noiembrie, începând cu ora 16.30, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica "Sf. Ecaterina" din localitatea Tuzla (str. Constanței, nr. 71). Așezământul de cult a fost ctitorit în anul 1884, de către omul politic și istoricul Mihail Kogălniceanu. Sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 8.15, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica "Sfânta Mare Muceniță Ecaterina" din cartierul constănțean Tomis Plus-Boreal, lăcaș de cult ce își serbează hramul.


Sfânta Mare Muceniță Ecaterina s-a născut în anul 294, într-o familie nobilă, unde a primit o educație aleasă. S-a convertit la creștinism pe vremea împăraților prigonitori Dioclețian și Maximian. 


Datorită înțelepciunii de care a dat dovadă, a reușit să demonstreze superioritatea credinței creștine față de filosofia păgână grecească și să îi convertească la Hristos pe mulți învățați ai timpului. Din acest motiv a fost arestată și dusă la judecată înaintea autorităților romane, apoi a fost supusă la chinuri și, în cele din urmă, a fost condamnată la moarte tăindu-i-se capul. Sfintele sale moaște se află în mânăstirea "Sf. Ecaterina", de pe Muntele Sinai, din Egipt.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4262 secunde