Săptămâna Uniunii Europene a Programării, la Școala "Grigore Moisil"

352
Săptămâna Uniunii Europene a Programării, la Școala

Articole de la același autor

320 de elevi ai Școlii Gimnaziale "Grigore Moisil" Năvodari, coordonați de profesorul de informatică Emil Bârnat, au luat parte, în perioada 14 - 18 octombrie, la cea mai importantă inițiativă susținută de Comisia Europeană, care celebrează creativitatea, rezolvarea de probleme, colaborarea prin programare și alte activități tehnologice. 


#Europe Code Week își propune să aducă programarea și competențele digitale la îndemâna tuturor elevilor, într-un mod distractiv și antrenant. Activitatea, la care au participat elevii claselor V-VII ai Școlii "Grigore Moisil", a constat în introducerea copiilor în lumea programării folosind roboții Ozobot. 


"S-a urmărit astfel dezvoltarea gândirii algoritmice și rezolvarea de probleme folosind programarea roboților cu ajutorul limbajului Blockly și al platformelor ozoblockly.com și games.ozoblockly.com", a explicat prof. Emil Bârnat. 
Activitatea s-a desfășurat în echipe și a constat în proiectarea și implementarea unui traseu pentru roboții Ozobot, transferul codului din memoria calculatorului în cea a robotului și urmărire a acestuia. Elevii au avut misiunea să verifice dacă mișcările robotului corespund cu cele proiectate. La final, micii programatori au fost pe deplin încântați de aventura lor în lumea tehnologiei informatice. 


Săptămâna Uniunii Europene a Programării (Europe Code Week) promovează și încurajează organizarea de evenimente care susțin importanța apropierii de domeniul programării și tehnologiei în general. La nivel european, au avut loc peste 60.000 de evenimente Europe  #Code Week, 1.281 dintre ele desfășurându-se în România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8319 secunde