S-a reîntregit echipa de la ISJ Constanța. 15 inspectori școlari, avizați de minister

689
S-a reîntregit echipa de la ISJ Constanța. 15 inspectori școlari, avizați de minister - fotofondisj-1594400777.jpg

Articole de la același autor

Echipa inspectorului școlar general prof. Sorin Mihai s-a înnoit, săptămâna aceasta. Propunerile făcute de șeful de la ISJ Constanța au fost avizate de ministrul Educației și Cercetării, iar șapte cadre didactice vor întregi organigrama instituției care coordonează unitățile de învățământ preuniversitar din județ. Aceștia vor înlocui inspectorii școlari al căror mandat a expirat și care nu s-au aflat pe lista lui Sorin Mihai pentru a le fi prelungit.

Joi după-amiază, după o așteptare de două zile, a sosit la ISJ Constanța avizul de la Ministerul Educației și Cercetării pentru numirea noilor inspectori școlar din cadrul echipei. Schimbările vin după ce, în data de 7 iulie, au expirat mandatele inspectorilor școlari care au susținut concurs pentru numirea pe funcție, în anul 2015. Perioada de numire prin concurs de patru ani, din 2015 până în 2019, a fost prelungită, conform prevederilor în vigoare, cu încă un an școlar, 2019 – 2020.

În aceste condiții, conducerea ISJ Constanța a solicitat avizul MEC pentru numirea prin detașare în interesul învățământului, până la data de 31 august 2020, pe funcția de inspector școlar a 15 cadre didactice. Dintre acestea, șapte vin din diferite unități de învățământ, iar opt deja se aflau pe funcția pentru care au primit prelungirea mandatului.

Astfel, prof. Iulia Cristina Cabrancea și prof. Laura Farcaș preiau cele două posturi de inspector școlar pentru învățământ primar, fiecare cu câte o normă, înlocuindu-le pe prof. Mihaela Anghelescu și prof. Lavinia Seucea. Prof. Mihaela Airinei este noul inspector pentru limba și literatura română, în locul prof. Cristina Ivan, care se întoarce la catedră. Prof. Magdalena Baciu-Iacob preia jumătate de normă de inspector școlar pentru disciplina istorie, prof. Gina Marin (Țone) preia jumătate de normă de inspector școlar pentru chimie, prof. Niculina Stoian preia jumătate de normă de inspector școlar pentru biologie, iar prof. Mariana Popa va avea o normă de inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic.

Mandate prelungite

De asemenea, le-a fost prelungit mandatul inspectorului școlar pentru educație timpurie - prof. Irinela Nicolae (normă întreagă), inspectorului școlar pentru matematică - prof. Daniela Bălănescu (normă întreagă), inspectorului școlar pentru fizică - prof. Daniela Ivănescu (normă întreagă), inspectorului școlar pentru geografie - prof. Alina Viorica Dumitrașcu (jumătate de normă), inspectorului pentru învățământ profesional și tehnic - prof. Daniela Frangopol (jumătate de normă), inspectorului pentru discipline socio-umane - prof. Daniel Vicențiu Geoglovan (jumătate de normă), inspectorului pentru activități extrașcolare - prof. Marinela Natalia Mrejeru (normă întreagă) și inspectorului pentru religie - prof. Daniela Stan (jumătate de normă).

Funcții valabile până pe finele lui august

Alți 13 inspectori au mandat prin detașare pe posturi la ISJ, în interesul învățământului, valabile până la data de 31 august 2020. Este vorba despre prof. Marian Sârbu - inspector școlar pentru management instituțional (normă întreagă), prof. Gabriela Mihaela Micu - inspector școlar pentru management instituțional (jumătate de normă), prof. Mirela Pisaltu - inspector școlar pentru managementul resurselor umane (o normă), prof. Bianca Matei - inspector pentru limbi moderne (o normă), prof. Lucian Faliboga - inspector școlar pentru managementul resurselor umane (jumătate de normă), prof. Liliana Muscină - inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane (normă întreagă), prof. Icbal Anefi - inspector școlar pentru minoritatea turcă (jumătate de normă) și inspector școlar pentru minoritatea rromă (jumătate de normă), prof. Alina Viorica Dumitrașcu - inspector școlar pentru învățământ particular și alternative educaționale (jumătate de normă), prof. Gabriel Georgescu - inspector școlar pentru educație fizică și sport (normă întreagă), prof. Veorica Neguțu - inspector școlar pentru învățământ special (normă întreagă), prof. Oana Mirela Pahon - inspector școlar pentru proiecte educaționale (normă întreagă), prof. Nicoleta Savu - inspectorul școlar pentru proiecte educaționale (normă întreagă), prof. Daniela Stan - inspector școlar pentru educație permanentă (jumătate de normă) și prof. Florian Stoica - inspector școlar pentru arte (jumătate de normă).

"Am certitudinea că noii colegi vor da dovadă de implicare și eficiență și vor contribui la consolidarea imaginii unei instituții care trebuie să se poziționeze drept sistem de referință pentru procesul managerial educațional de la nivelul județului nostru. Inspectoratul Școlar Județean Constanța trebuie să fie tot mai apropiat de actorii educaționali și de partenerii educaționali, pentru că numai prin colaborare vom crește calitatea actului educațional, vom dezvolta învățământul constănțean", a declarat șeful ISJ Constanța, prof. Sorin Mihai.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9686 secunde