Teatrul "Oleg Danovski" a pierdut o prim-solistă de excepție

Roxana Bageac va cânta pentru îngeri. Astăzi, ar fi împlinit 35 de ani

1694

Articole de la același autor

Doliu la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". Prim-solista Roxana Bageac a încetat din viață, la doar 35 de ani, vârstă pe care ar fi împlinit-o astăzi. În urmă cu câteva luni, se stingea din viață, tot la 35 de ani, balerinul 
Bogdan Nicula. Ieri dimineață, aceeași mână de artiști aflau că omul cu care au împărțit scena, Roxana Bageac, a plecat să cânte îngerilor luni noapte, la ora 11. 


La începutul anului, prim-solista Roxana Bageac a primit un diagnostic necruțător - cancer. De atunci, artista a dus o luptă surdă cu boala, care a înaintat galopant și a răpus-o, luni seară. Lacrimi și multă durere trăiesc, zilele acestea, apropiații artistei. 
Carmen Clenciu, prietena cea mai bună a artistei, cu greu își stăpânește emoțiile: "Ne despărțim, cu imensă durere în suflet, de Roxănica noastră, un om pur și frumos, întruchiparea delicate-ței și fragilității, un om de o curățenie sufletească rară, colegă și prietenă desăvârșită. Cuvintele sunt prea puține, oricare și oricâte ar fi! A fost un om extrem de corect și modest și un talent excepțional, apreciat pe orice scenă a pășit. Nu puteai să nu o iubești, nu puteai să nu o respecți. A fost o mare lecție de viață pentru toți, pentru că ea și-a trăit viața și a înfruntat boala cu tărie, demnitate și delicatețe greu de egalat. Viața a fost nedreaptă cu ea, iar în ultimii ani, toate bucu-riile ei erau legate de teatru și scenă". 


Născută la 16 septembrie 1980, la Galați, Roxana Bageac a studiat la Universitatea de Muzică "George Enescu" din Iași. În perioada 2004-2010, a fost artist liric în Corul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", iar din 2010 și până în 2015, solistă soprană a teatrului. 


Lucia din "Lucia di Lammermoor", Adina din "Elixirul dragostei", Norina din "Don Pasquale" de G. Donizetti, Pamina din "Flautul fermecat", Kostanze din "Răpirea din serai", Susanna din "Nunta lui Figaro" de W.A. Mozart, Violetta din "Traviata" sunt doar câteva din rolurile cărora le-a dat viață. 


Mesaje pline de durere 


Pe pagina de Facebook a artistei au curs, ieri, pagini întregi de mesaje pline de durere de la colegi și apropiați. "Of, Roxana! Am tot sperat că te vei face bine... Lacrimi, durere, suferință"; "Sunt profund șocată și îndurerată de moartea dragii mele Liu... Este îngrozitor de trist și de nedrept ca un om atât de tânăr, de frumos și talentat să plece atât de repede dintre noi... A fost o bucurie să o cunosc și să lucrez cu ea și îi mulțu-mesc că ne-a dăruit tuturor sufletul, talentul și sensibilitatea ei... Condoleanțe familiei și tuturor celor care au iubit-o și au prețuit-o... Dumnezeu să o odihnească în Pacea și Lumina Lui! Cu imensă tristețe, Alice Barb"; "Mie nu mi-au trebuit ani pentru a te cunoaște, ci mi-au ajuns câteva luni. Nu mi-au trebuit decât câteva sunete, izvorâte din vocea ta mirifică, pentru a-mi da seama că erai o soprană respectată. Offf, Roxana! Am tot sperat că te vei face bine", a scris Andrei - Petru Aslan. 
v v v
Cei care au iubit-o pe prim-solista Teatrului o vor putea conduce, joi, pe ultimul drum. Înmormântarea va avea loc la Galați, orașul unde artista s-a născut. Trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica "Sfântul Ilie" din Galați. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : A murit Corneliu Vadim Tudor
Luni, 14 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : A MURIT CORNELIU VADIM TUDOR
Pagina a fost generata in 0.9035 secunde