Rodica Șerbănescu și Paloma Petrescu, cetățeni de onoare ai județului Constanța

552
Rodica Șerbănescu și Paloma Petrescu, cetățeni de onoare ai județului Constanța - befunkycollage-1582054684.jpg

Articole de la același autor

Județul Constanța are doi noi cetățeni de onoare. În semn de recunoștință pentru implicarea în cultura și educația din județul Constanța, jurnalistul Rodica Șerbănescu și profesorul Paloma Petrescu au primit, ieri, titlul de cetățean de onoare în cadrul ședinței Consiliului Județean Constanța.

Propunerea de a oferi cele două titluri de onoare aparține consilierului județean Adriana Gheorghe, iar proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate. Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a înmânat plachetele, iar prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", și prof. Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiului Național Pedagogic "Constantin Brătescu", au rostit laudatio.

Rodica Șerbănescu, director al Radio Constanța timp de 17 ani și o voce distinctă în peisajul presei audiovizuale regionale și naționale, a primit titlul de cetățean de onoare al județului Constanța în semn de recunoștință pentru o viață dedicată spațiului dobrogean, care a îmbunătățit, prin complexitatea sa, cultura constănțeană.

"În dezvoltarea audiovizualului din Dobrogea, un rol important l-a jucat existența programului radiofonic estival, Radio Constanța, pe structura căruia a fost rapid înființat Studioul Teritorial Radio Constanța. Doamna Maricica-Rodica Șerbănescu a fost director la Radio Constanța de la înființarea lui, pe 21 ianuarie 1990, până în anul 2007. Din 1990 încoace, de când Rodica Șerbănescu a permanentizat structura Radio Constanța în varianta ei estivală, terasa de la Vila nr. 1 a devenit neîncăpătoare atât pentru artiști, cât și pentru public. Pe lângă cântări și lansări de albume, Radio Vacanța organizează pe terasă o mulțime de show-uri și evenimente răsunătoare", a spus președintele CJC înainte de a-i oferi Rodicăi Șerbănescu diploma și placheta de onoare.

XXX

Fost director de liceu, inspector școlar general, secretar de stat în Ministerul Educației, profesor dedicat, Paloma Petrescu a fost numită cetățean de onoare al județului Constanța, în semn de recunoștință pentru lunga activitate desfășurată în slujba învățământului constănțean și pentru inițiativele avute pentru dezvoltarea sistemului școlar, dar și pentru buna lui funcționare în structura internă și în relațiile interinstituționale cu celelalte autorități locale, județene și naționale.

Paloma Petrescu a fost, din 1980 și până în 2001, profesor de chimie la Liceul Industrial nr. 3, Liceul Teoretic "Traian" și Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". A fost, pe rând, director adjunct la Liceul "Traian", inspector școlar general adjunct, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, secretar de stat în Ministerul Educației, apoi a devenit expert educațional în diferite proiecte. În prezent, este manager al Proiectului de Reformă a Educației Timpurii/Dezvoltare profesională a personalului din grădinițe, proiect național al Ministerului Educației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0731 secunde