Rocadă la ISJ Constanța. Gabriela Bucovală, înlocuită, din nou, de Petrică Miu

2304

Articole de la același autor

Rocadă, din nou, la Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Inspectorul școlar general Gabriela Bucovală a fost înlocuită de Petrică Miu. Este a doua oară când se produce schimbarea de ștafetă, după ce, în urmă cu doi ani, Gabriela Bucovală a fost demisă de ministrul Educației de atunci și în locul său a fost numit Petrică Miu. De data aceasta, i-a expirat mandatul și, până la un nou concurs, preia conducerea ISJ Petrică Miu.


Inspectoratul Școlar Județean Constanța are un nou șef. Începând de ieri, funcția de inspector școlar general a fost preluată de prof. Petrică Miu. Numirea s-a făcut oficial, luni după-amiază, în jurul orei 15, când la sediul ISJ Constanța a sosit ordinul semnat de ministrul Daniel Breaz.


"Am primit de la Ministerul Educației Naționale doar ordinul de încetare a mandatului inspectorului școlar general Gabriela Bucovală, nu și cel de numire al noului inspector școlar general. Așteptăm ordinul!", a declarat, pentru "Cuget Liber", inspectorul școlar general adjunct, prof. Alina Codreanu. Două ore mai târziu, sosea și faxul oficial, prin care Petrică Miu era numit termporar în funcția de inspector școlar general, prin detașare în interesul învățământului, până la organizarea unui nou concurs de ocupare a funcției, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2019 - 2020. 


Revocată și repusă în funcție
Este a doua oară când Petrică Miu o înlocuiește pe Gabriela Bucovală, după ce, în august 2017, aceasta din urmă a fost revocată de ministrul Educației de atunci, Liviu Pop, care l-a numit pe Miu în locul ei. Inspectorul școlar general Gabriela Bucovală a fost numită în funcție pe data de 18 august 2015, după ce a câștigat concursul de ocupare a funcției de conducere. Mandatul său de patru ani a încetat pe 18 august 2019.
A fost însă o perioadă cu multe încercări, iar data de 18 august pare să fie una cu ghinion pentru prof. Bucovală. În 18 august 2017, Liviu Pop a revocat-o din funcție pe Gabriela Bucovală, invocând "neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor prevăzute de lege și de contractul de management". Deși s-a vorbit atunci că motivele schimbării sale țin mai mult de apartențele politice decât de competențele manageriale, Liviu Pop a susținut că "revocarea a fost rezultatul verificării respectării unor obligații stipulate în contractul de management al inspectorului școlar general". Cinci luni mai târziu, Gabriela Bucovală câștiga în instanță anularea ordinului de revocare și se întorcea pe funcție, îndepărtându-l pe Petrică Miu. Pe 29 ianuarie 2018, Curtea de Apel Constanța a dat o decizie în favoarea sa, dispunând suspendarea executării Ordinului nr. 4699/18.08.2017. A doua zi, Petrică Miu se întorcea la catedră, la Liceul "Virgil Madgearu", iar Gabriela Bucovală își relua postul de șef al ISJ Constanța.


Tensiuni la vârf
Nici relațiile dintre cei doi șefi nu au fost lipsite de tensiuni. Petrică Miu a acuzat echipa lui Bucovală că nu și-a făcut treaba, iar, la începutul lui februarie 2018, Gabriela Bucovală spunea că, la preluarea mandatului a găsit termene depășite și întârzieri la elaborarea planurilor de școlarizare.
Profesor de istorie, Petrică Miu are experiență bogată la Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Acesta a fost șef în perioada 2004 - 2005, în anul 2009, iar, în 2010 și 2011, a avut funcția de inspector școlar general adjunct, pentru ca, între 2012 și 2014, să fie inspector școlar pentru implementarea descentralizării instituționale.


Sesiunea a doua de bacalaureat, prima prioritate
Contactat telefonic, acesta ne-a mărturisit că și-a preluat deja atribuțiile astfel încât sesiunea a doua de bacalaureat să se deruleze fără probleme. "Au început pregătirile pentru bacalaureat, care trebuie să se desfășoare în condiții normale. Dorim să îl monitorizăm bine căci este important să nu existe nici incidente nici alte sincope. Și cu școlile este un termen destul de scurt, pentru că sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile înainte de începerea anului școlar. În această perioadă mai avem și mobilități, mai sunt ședințe de repartizare pe posturi. Sigur, nu sunt începător în toate acestea, știm ce avem de făcut și totul trebuie să se deruleze foarte bine!", a declarat, pentru "Cuget Liber", inspectorul școlar general Petrică Miu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1601 secunde