Roboții realizați de studenții Universității "Ovidius", vedetele Festivalului de Știință și Imaginație

280
Roboții realizați de studenții Universității

Articole de la același autor

Studenții Universității "Ovidius" din Constanța par să fi intrat deja în secolul XXII. Aceștia au prezentat, recent, la București, în cadrul festivalului de Știință și Imaginație Sci+Fi Fest, mai multe soluții inovative, dar și un robot realizat de ei. 


Universitatea "Ovidius" Constanța a participat, săptămâna trecută, la ediția 2019 a Sci+Fi Fest, organizat de către Revista de Știință și Tehnică. În cadrul evenimentului, echipa de la Constanța și-a etalat realizările în domeniile Smart City, Big Data, Internet of Things și Tehnologie 5G. Aceasta a avut un stand interactiv, conceput de reprezentanții Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie. Conceputul s-a centrat pe tema "Tehnologiilor digitale pentru aplicații de tip smart cities". 


Cu acest prilej, au fost prezentate mai multe soluții realizate la nivelul Universității "Ovidius". Este vorba despre Tomy Bot, robotul digital de asistență, orientare și suport de decizii pentru soluții de transport durabil în orașe porturi, realizat de către colectivul implicat în cadrul proiectului Portis. De asemenea, vizitatorii au putut studia soluțiile de tip internetul lucrurilor - IoT pentru utilizarea surselor de energie regenerabilă dedicate furnizării de energie termică, obținute prin derularea proiectului Multiscale, dar și soluțiile digitale care utilizează date satelitare, pentru prevenirea dezastrelor ecologice, rezultate din proiectul Stings. 


Concepte noi, pentru viitor 
"Totodată, în cadrul evenimentului, a fost prezentat și Laboratorul pentru digitalizare în ingineria Energetică, utilizând tehnologii de tipul Realitate Virtuale, IoT și Inteligență Artificială. Acest proiect este dezvoltat de către Universitatea «Ovidius», în colaborare cu Universitatea din Canakkale, Turcia, INAS Craiova și cu sprijinul PTC România. În premieră, la festival, a fost lansat și Robotul Digital Ovio, care are ca scop asistența și orientarea studenților din cadrul UOC. Acesta a fost realizat de o echipă de studenți ai Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, de la programul de Energetică Industrială. Demonstrațiile făcute de echipa formată din dr. ing. Laurențiu Oancea și studenta Cristina Sofronie au condus la un real succes, dovadă fiind numărul mare de persoane care s-au arătat interesate de realizările colectivului de la UOC și au dorit să încerce dispozitivele VR. Interesul tinerilor pentru temele prezentate arată că aceste tehnologii pot avea efect benefic în mediul educațional. Publicul care a vizitat standul constănțenilor a primit gratuit ochelari VR și a fost instruit în ceea ce privește modul de funcționare al acestora și scopul pentru care au fost concepuți", a declarat prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, directorul Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie. 


La finalul festivalului, echipa Universității "Ovidius" a primit, din partea organizatorilor, o diplomă de excelență pentru activitatea în domeniul cercetării științifice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0312 secunde