Au fost afișate rezultatele la Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială

232
Au fost afișate rezultatele la Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială - evaluareanationala4-1593689393.jpg

Articole recomandate

Rezultatele la sesiunea specială a Evaluării Naționale, înainte de contestații, au fost joi afișate. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 14,00 - 20,00.


Rezultate pot fi consultate pe evaluare.edu.ro.


Contestațiile pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.


Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate sâmbătă.


Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.


La etapa specială a examenului de Evaluare Națională (sesiunea 2020) s-au înscris 216 absolvenți ai clasei a VIII-a, conform situației centralizate de Ministerul Educației și Cercetării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1003 secunde