"Requiem", pentru iubitorii de operă din Constanța

137

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" pune în scenă, vineri, 17 mai, de la ora 19.00, "Requiem", de Giuseppe Verdi. Cu această ocazie, îi puteți revedea pe următorii soliști: Elena Rotari, Georgeta Grigore, Alfredo Pascu și Cătălin Țoropoc. Aceștia vor fi dirijați de maestrul Jan Van Maanen, din Olanda. 


Considerată ca fiind una dintre cele mai importante lucrări ale lui Giuseppe Verdi, "Requiem"-ul a fost compus pentru a onora memoria poetului Alessandro Manzoni (1785-1873). Astfel, ideea lui Verdi de a compune un "Requiem" s-a legat inițial de moartea unui alt reprezentant de seamă al culturii italiene, compozitorul Gioachino Rossini (1792-1868) - cel mai apreciat și faimos creator de opere al Italiei din secolul al XIX-lea. 


"Requiem"-ul a fost interpretat pentru prima dată, conform dorinței categorice a compozitorului, la Domul San Marco, după un an de la moartea lui Manzoni, pe 22 mai 1874, sub conducerea sa muzicală. Cu toate că aplauzele au fost interzise în interiorul basilicii din Veneția, încântarea publicului prezent la eveniment s-a simțit pretutindeni. Apoi, au urmat concerte la Teatro alla Scala, Opera Comique de la Paris și Royal Albert Hall din Londra, unde mesajul despre moarte, judecată, salvare, înviere și forța emoțională a lucrării au manifestat un puternic impact în rândul auditoriului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 3.7087 secunde