Reprezentații de week-end. Ce spectacole puteți viziona

326
Reprezentații de week-end. Ce spectacole puteți viziona - spectacole2-1580517137.jpg

Articole de la același autor

În acest week-end frumos de iarnă, aveți posibilitatea de a viziona câteva piese superbe de teatru. Astfel, sâmbătă, 1 februarie, de la ora 19.00, constănțenii pot merge la Teatrul de Stat, unde au ocazia de a vedea "Memoria apei" de Shelagh Stephenson, iar duminică, "Gaițele", de la aceeași oră. 


Potrivit reprezentanților instituției de cultură, "Memoria apei" este o tragicomedie în care trei surori se întâlnesc, după mulți ani în care nu  s-au văzut, cu ocazia tristă a înmormântării mamei lor, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.


Fiecare dintre surori se află în câte o relație și fiecare relație este într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool și marijuana, astfel ieșind la iveală frustrări și adevăruri pe jumătate conștientizate sau blocate cu bună-știință. 


Regia și traducerea textului sunt semnate de Vladimir Anton, iar scenografia este realizată de Maria Miu. Din distribuție fac parte: Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente. 


Duminică, 2 februarie, pe scena TSC vor urca "Gaițele" lui Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu, un spectacol la care biletele sunt deja aproape epuizate. Piesa este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX. 
Distribuția este formată din Dana Dumitrescu, Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Laura Iordan Adrian, Mirela Pană, Cristina Oprean, Liliana Cazan, Maria Lupu, Andu Axente, Adrian Dumitrescu, Remus Archip și Gabriel Neață. Scenografia poartă semnătura Lăcrămioarei Dumitrașcu, iar coregrafia îi aparține Raimondei Potlog.


Biletele se pot achiziționa și online


A doua variantă de petrecere a timpului liber este să mergeți la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". Operele "Cavalleria rusticana" și "Paiațe" vor avea loc sâmbătă, 1 februarie, de la ora 18.30. Duminică, 2 februarie, de la aceeași oră urmează divertismentul muzical "O sole mio". "Cavalleria rusticana" este o operă într-un act, care a fost premiată de Editura Muzicală "Sonzogno" din Milano în anul 1890. Unul din cele mai aplaudate titluri ale curentului verist, "Cavalleria rusticana" justifică prezența sa în repertoriul teatrelor din întreaga lume. Inspirația cu care compozitorul a găsit textul literar, corespondentul muzical, plasticitatea imaginilor și caracterul pasionat al melodiei, tipic italiene, justifică gloria acestui titlu, cu care nu a rivalizat nici o altă creație a lui Pietro Mascagni.
"O sole mio" este un cântec napolitan cunoscut în toată lumea și scris în 1898. Versurile au fost scrise de Giovanni Capurro, iar muzica a fost compusă de Eduardo di Capua și Alfredo Mazzucchi (1878-1972). Există și alte versiuni ale cântecului dar, de obicei, este cântat în limba napoletană.
Pentru ambele zile, biletele se pot achiziționa de la agenția teatrului și online pe www.tnobconstanta.ro/bilete. Adițional, se oferă posibilitatea achiziționării de pachete promoționale, "Pachetul lui Făurar" la prețul de o sută de lei pentru pensionari și 140 lei (pachetele sunt puse la vânzare doar la Agenția Teatrului).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4317 secunde