Remus Pricopie nu "amestecă" absența manualelor cu digitalizarea școlilor

236
2
Remus Pricopie nu

Articole de la același autor

Prezent la inaugurarea clasei Smart de la Colegiul "Mircea", ministrul Educației, Remus Pricopie, a fost întrebat dacă astfel de tehnologii revoluționare pot suplini absența manualelor. "Nu cred că putem să vorbim despre lipsa manualelor. Clasele digitale și manualele digitale sunt o soluție pentru actualizarea manualelor, pentru o mai bună învățare, pentru a crește interesul elevilor. Digitalizarea școlii nu este o opțiune și se întâmplă în jurul nostru", a răspuns Pricopie. Cât despre condițiile improprii de școlarizare din mediul rural, același ministru a renegat orice legătură: "Atunci când gestionezi un proces de educație, trebuie să te uiți, pe de o parte, la cei care sunt mai în urmă, dar, în același timp, nu ai voie să obstrucționezi dezvoltarea și viitorul. Nu putem să investim numai în suprastructură, trebuie să investim și în instrumentele de învățare și în elevi și cadre didactice". Și a continuat spunând că, astăzi, pe agenda Guvernului va fi o ordonanță prin care se vor aloca 150 de euro pentru fiecare cadru didactic, sumă destinată dezvoltării profesionale. "Săptămâna viitoare, vom finaliza un document prin care naveta elevilor și a cadrelor didactice să fie cel puțin parțial decontate pe două tipuri de cheltuieli pe fonduri structurale", a mai anunțat ministrul. 




Comentează știrea

victor p.
17 septembrie 2014
inimaginabil....

... cata lipsa de onoare si de bun-simt poate avea acest individ care este direct responsabil pentru inceputul dezastruos al anului scolar! Vreti calitate in managementul ISJ Constanta cand conducerea de la Bucuresti este depasita complet de probleme! Din pacate, toti acesti nemernici influenteaza nefast, zi de zi, viata scolara a copiilor nostri! Sa-ti fie rusine, Abramburica caci dezastrul din scoala romaneasca a inceput cu tine si cu informatorul Marga!

ion
17 septembrie 2014
corect

Evident ca ''Remus Pricopie nu "amestecă" absența manualelor cu digitalizarea școlilor'''.Digitalizarea aduce un ''para-ndarat'' mai mare.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Bucurie mare pentru profesori
Pagina a fost generata in 0.4149 secunde