Regizorul Traian Șoimu vă invită la o porție de "Testosteron"

360
Regizorul Traian Șoimu vă invită la o porție de

Articole recomandate

Iubitorii de teatru pot viziona, în acest sfârșit de săptămână, două piese la Teatrul de Stat Constanța (TSC). Sâmbătă, 2 martie, de la ora 19.00, actorii vor interpreta pentru public, spectacolul "Jurnal de România. Constanța, o dramă documentară pe care colectivul TSC a jucat-o, până acum, cu mare succes la Viena, Timișoara, București și Sibiu.


Cele șase actrițe - Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu vor face tot posibilul pentru a le aminti constănțenilor în ce fel de oraș trăim și cum este el văzut de actori, atât prin prisma meseriei lor, cât și din perspectiva cetățeanului obișnuit. 


Precizăm că "Jurnal de România. Constanța" face parte dintr-un proiect multidisciplinar mai larg al regizoarei Carmen Lidia Vidu, care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul. Grafica și editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia și costumele, de Lăcrămioara Dumitrașcu.


"Testosteronul" regizorului polonez Andrzej Saramonowicz revine în forță, duminică, 3 martie, tot de la ora 19.00. De data aceasta, însă, avem de-a face cu varianta de la Constanța a tânărului regizor timișorean Traian Șoimu, care a câștigat aprecierile publicului și s-a bucurat de mare succes la Gala Națională a Comediei de la Galați. Chiar dacă unii spectatori au fost scandalizați de limbaj, pe alocuri licențios, cei mai mulți au reușit să privească dincolo de acesta și să înțeleagă miza, cu mult mai mare. 


"Este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înțelegi care ți-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înțeleagă până mor", spunea regizorul înainte de premieră.


Din distribuție fac parte: Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței, Remus Archip. Practic, ei sunt cei șapte bărbați care "cred că femeile sunt dușmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu și înapoi". 


Scenografia este semnată de timișoreanul Zsolt Fehérvári, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat și grafica afișului. Muzica îi aparține compozitorului constănțean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3271 secunde