Regata Bricul "Mircea" la yachting și-a desemnat câștigătorii

257
Regata Bricul

Articole de la același autor

Marina Eforie a găzduit, zilele trecute, cea de-a patra etapă a Cupei României Alpha Bank - Regata Bricul "Mircea". 


Organizată de Black Sea Competition Sport Club & Black Sea Sailing Association, Eforie Marina & Sail Adventures, în parteneriat cu Alpha Bank și sub egida Federației Române de Yachting, regata a adunat la start 42 de ambarcațiuni care s-au întrecut la două clase de concurs. 


Prima zi de concurs a debutat cu un eveniment special, organizatorii regatei avându-l ca invitat pe Marius Albu, care își dorește să devină primul român care navighează în jurul lumii singur și fără oprire. 


Ambarcațiunile au pornit apoi pe un traseu mai lung, de la Eforie până în dreptul stațiunii Costinești, iar a doua zi, au avut loc două curse scurte de tip inshore în rada portului Eforie. Vântul a fost în principal slab spre mediu. 


La clasa ORC B, pe locul 1 s-a impus Hope (România), skipper Mihai Făgărășan, urmat de Incognito (România) pe locul 2, skipper Bogdan Ion, și de Simina (România) pe locul 3, skipper Cristian Ghelner. 


La clasa ORC C, cea a bărcilor mai lente, pe primul loc s-a situat ambarcațiunea Adria (România), skipper Ion Popescu, urmată de Odessos (Bulgaria) pe locul 2, skipper John Ionescu și de Bonvi (România) pe locul 3, skipper Cătălin Homeag. 
Spre deosebire de celelalte etape, clasa A nu a adunat destui participanți la linia de start, dar, având start comun cu clasa ORC B, a existat și un clasament general al regatei, Hope situându-se și aici pe primul loc, urmat de Incognito și de Quebramar (România), skipper Iulia Fulicea. 


XXX 
Următoarea etapă, și ultima, din Cupa României Alpha Bank este Regata Poseidon (29 august - 1 septembrie), o regată internațională, al cărei start va avea loc vineri, 23 august, în Eforie, unde vor avea loc curse scurte, de tip inshore, urmând ca, sâmbătă, să se dea startul cursei de tip coastal, cu sosire la Balcic, unde, duminică, vor mai avea loc câteva curse în rada portului bulgăresc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6572 secunde