Recomandări de lectură ale bibliotecarilor constănțeni

292

Articole de la același autor

În această perioadă, Biblioteca "I. N. Roman" din Constanța continuă seria recomandărilor din publicațiile periodice ale instituției, cu articolul "Se duc bătrânii", semnat de învățătorul Gh. M. Pușcașu și publicat în Revista Asociației Învățătorilor din municipiul și județul Constanța.

Potrivit bibliotecarului Ionuț Druche, articolul este dedicat învățătorului Cristea Caraman, ctitor al lăcașurilor de școală din Ceamurlia de Jos, județul Tulcea, și Cogealac, județul Constanța.

Cristea Caraman s-a născut pe 6 aprilie 1863, în comuna Vârlezi, județul Galați. După absolvirea Școlii Normale din Galați, în anul 1884, a fost numit învățător în satul Hagighiol, județul Tulcea, unde a predat șapte ani. Apoi, între anii 1890 și 1893, a funcționat la Ceamurlia de Jos, județul Tulcea, și Caranlâc (azi Negureni), județul Constanța, iar în anul 1893, a fost numit învățător la Cogealac, județul Constanța, unde a profesat până la ieșirea sa la pensie, în anul 1928.

Pentru bogata activitate, pe care învățătorul Cristea Caraman a desfășurat-o la Cogealac, școala gimnazială din această localitate îi poartă azi numele. Munca sa a fost un reper pentru tot sistemul de învățământ din Dobrogea, după cum subliniază autorul articolului, Gh. M. Pușcașu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8152 secunde