"Recital imaginar" susținut de Constantin Grigoruță, la Muzeul de Artă

357

Articole de la același autor

Astăzi, de la ora 17, la Muzeul de Artă din Constanța, dr. Doina Păuleanu, directorul instituției-gazdă, va vernisa expoziția "Recital imaginar", aparținând cunoscutului artist și profesor constănțean Constantin Grigoruță.

Născut în urmă cu 57 de ani, în Dorohoi, județul Botoșani, în anul 1983, a absolvit secția Design a Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu". Membru al Societății Designerilor Profesioniști, Grigoruță este și membru al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Constanța.

"Am început să desenez la o vârstă fragedă, încurajat de tatăl meu, care iubea caii și totodată îi desena, cu foarte mult drag. Am copilărit în Valea Jiului, la poalele Parângului, în orașul Petroșani. Pe la vârsta de 7-8 anișori am avut mare noroc să fiu încurajat de oa-meni deosebiți, dascăli minunați, pe care Dumnezeu mi i-a scos în cale, începând cu doamna învă-țătoare și artiști plastici cunoscuți în zonă", declara Constantin Grigoruță, anul trecut, într-un interviu acordat ziarului "Cuget Liber".

Actualmente, este profesor la Liceul de arte plastice "Nicolae Tonitza" din București, pe care în urmă cu patru decenii l-a absolvit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3459 secunde