Protest în Noaptea Muzeelor

120

Articole de la același autor

Președintele Rețelei Naționale a Muzeelor, Virgil Nițulescu, a declarat că o piesă valoroasă din fiecare instituție muzeală va fi acoperită cu o pânză. Prin acest protest se dorește conștientizarea publicului față de situația gravă a spațiilor expoziționale.

Anual, multe din muzeele și colecțiile țării dispar din cauză că li se retrocedează clădirile în care funcționează. Astfel, fiecare muzeu își va acoperi o piesă valoroasă cu o pânză pentru a atrage atenția că s-ar putea ca data viitoare să nu o mai găsiți deloc nici pe ea, nici muzeul. În pagina de Facebook a evenimentului Noaptea Muzeelor, care a ajuns la ediția a 11-a, președintele Rețelei Naționale a Muzeelor din România (RNMR), Virgil Nițulescu, dorește să tragă un semnal de alarmă asupra situației în care se află muzeele din România. De-a lungul anilor, muzeele au pierdut sedii și bunuri culturale, și statul, autoritățile publice nu au luat măsuri pentru a găsi soluții de ajutorare a muzeelor.

Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare și longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanți. Această manifestare a fost inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța. În fiecare an, Noaptea Muzeelor este sărbătorită în jurul datei de 18 mai, Ziua Internațională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 17 Mai 2012
Stire din Cultură-Educație : Să dormim în muzeu
Pagina a fost generata in 1.5151 secunde