Proiecție specială la Cinema Cityplex - Tomis Mall

130

Articole de la același autor

Sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 17, Cinema Cityplex propune cinefililor constănțeni o proiecție specială a dramei "(M)ucenicul"/ "The Student", un film provocator, în regia lui Kirill Serebrennikov, proiectat în premieră mondială la Festivalul de la Cannes.

Bazat pe controversata piesă de teatru "Martyr", de Marius von Mayenburg, "(M)ucenicul" pune în discuție teme actuale fierbinți: fundamentalismul religios, identitatea sexuală, educația și felul în care societatea poate gestiona astfel de cazuri. Fenomenul a luat amploare în ultimii ani, inclusiv în Rusia, o țară în care Biserica Ortodoxă influențează puternic politicile statului.

În "(M)ucenicul", Veniamin (Petr Skvortsov), un adolescent cuprins de o criză mistică, își confruntă mama, colegii și profesorii cu Biblia în mână. Au voie fetele să ia lecții de înot la școală în bikini? Chiar e nevoie de educație sexuală în clasă? Ar trebui studiată teoria evoluției la ora de științe? Adulții sunt copleșiți de certitudinile pe care tânărul le strigă invocând Scriptura. Nimeni, în afară de Elena (Victoria Isakova), profesoara lui de biologie, nu-l va provoca pe propriul teren.

Intrarea este liberă, dacă achiziționați de la bar produse în valoare de minim 8 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Februarie 2017
Stire din Cultură-Educație : Proiecție specială, la Cityplex Tomis Mall
Marţi, 14 Februarie 2017
Stire din Cultură-Educație : Nostalgia filmelor  alb-negru redivivus!
Joi, 09 Februarie 2017
Stire din Cultură-Educație : Luna viitoare,  Gala Premiilor Gopo
Pagina a fost generata in 0.7578 secunde