Proiect unic la Constanța. Ce surpriză a pregătit Muzeul Militar

376
1
Proiect unic la Constanța. Ce surpriză a pregătit Muzeul Militar - muzeulmilitar-1445449007.jpg

Articole de la același autor

Tunuri de diferite calibre și întrebuințări, camioane de comunicații, antirachetă, o mașină blindată pe șenile folosită de infanterie, două taburi de cercetare, toate vor putea fi admirate în noul parc al Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I". Este o nouă ofertă pentru ceea ce înseamnă turismul cultural, dar și posibilitatea prezentării tehnicii militare contemporane românești.


Directorul Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I", filiala Constanța, prof. dr. Costin Scurtu, a declarat că pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, se va inaugura sectorul extins al parcului militar al Brigăzii 9 Mecanizate "Mărășești" și al filialei Constanța a Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I". 


"Prin această inițiativă se dorește să se aducă recunoștință faptelor de vitejie ale militarilor români din Dobrogea. La eveniment vor lua parte reprezentanți ai auto-rităților locale civile și militare române și străine, din partea consulatelor din Con-stanța, membri ai asociațiilor culturale «Tomis», «Astra Dobrogeană», ai filialelor constănțene ale Asociației Naționale Cultul Eroilor «Regina Maria» și «Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere», a declarat Scurtu.


Ghizi și informații despre tehnica militară
În cadrul evenimentului, va fi susținut un moment de reconstituire antică de către Asociația Culturală "Tomis", iar zilele viitoare vor fi expuse și două avioane, MIG 23 și 29, și un tanc românesc. Tehnica militară expusă este de concepție românească sau sub licență străină din secolul XX. Sectorul cu tehnică militară este amenajat lângă Muzeul Militar, ambele locații fiind situate în curtea unității militare din cartierul Km 4-5, la care poate avea acces publicul vizitator, conform programului de la muzeu, orele 10-17. În zilele de duminică și luni este închis. 


Vor exista ghizi voluntari, care vor oferi informații turistice despre tot ce înseamnă noul parc. Iubitorii armelor vor primi informații despre tehnica militară de la membrii filialelor Constanța ale Asociației Naționale Cultul Eroilor "Regina Maria" și Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere. 


Directorul muzeului a afirmat că va fi un parc cu care se va putea mândri întreg municipiul: "Va avea toate șansele de a deveni un reper turistic foarte important. Este un proiect unic la nivel local. Vor urma mai multe etape de amenajare a parcului în următorii doi ani, iar Constanța va fi mândră să aibă un asemenea parc militar".


Comentează știrea

Doina Balasa
22 octombrie 2015
Oportunitate de luat serios in considerare !

Se intampla sa fiti in cautarea unei activitati part-time si a unei afaceri profitabile? Tocmai le-ati gasit! Castigati simplu, printr-un program deja verificat, ce functioneaza excelent! Cerinte: calculator, conexiune la Internet, cunostinte de operare cu documente word si pdf si, timp alocat cateva ore pe zi, sa lucrati online, comod de acasa. Plata castigurilor este garantata prin contract de comision iar instruirea de specialitate v-o asiguram gratuit ! Pentru mai multe detalii, va rugam sa vizitati site-ul : www.doiny65.simplesite.com sau , trimiteti direct un mesaj la adresa de email: [email protected] cu textul : DA, sunt interesat/a ! MULTUMESC pentru atentia acordata !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4141 secunde