Proiect Erasmus +, la Liceul Teoretic "Callatis"

232

Articole de la același autor

În perioada 12 februarie-2 martie 2018, un grup format din 16 elevi, de la Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, însoțiți de   directorul instituției, Mihalache Iuliana Corina și profesorii  Avădănei Vianora și Magaz Vasilica Georgeta, a efectuat o deplasare la Granada, în Spania.Mobilitatea a fost prilejuită de participarea elevilor la proiectul Erasmus+, cu titlul "Analiști și programatori români formați pe piața europeană a muncii", din cadrul Programului Uniunii Europene pentru educație, formare profesională, tineret și sport 2014-2020, derulat prin Agenția națională pentru programe comunitare în Domeniul Educației și Formării profesionale din cadrul Ministerului Educației Naționale.


     În timpul stagiului de pregătire profesională, elevii au avut posibilitatea să lucreze 6 ore pe zi în firme spaniole, perfecționându-și și îmbogățindu-și cunoștințele din domeniul informaticii, în primul rând, dar au avut ocazia să-și îmbogățească și alte cunoștințe și abilități, cum ar fi: lingvistice (limba engleză și limba spaniolă), manageriale, de comunicare și colaborare în echipă, de respectare a normelor în firmele de stagiu,  de punctualitate, de orientare.
     În timpul liber, elevii au participat la programe culturale, având posibilitatea să cunoască istoria și cultura Spaniei, dar, în același timp, au împărtășit din tradițiile și obiceiurile românești, cum ar fi sărbătoarea de "1 Martie-Mărțișorul". Delegația română a oferit mărțișoare, explicând semnificația și istoria acestei tradiții.


    Pentru seriozitatea cu care si-au îndeplinit sarcinile de lucru, pentru nivelul de cunoștințe în domeniul informaticii, dar și pentru creativitatea și entuziasmul  lor, elevii români au fost foarte apreciați și lăudați, primind Certificate de recunoaștere a experienței și a competențelor și Certificate Europass Mobility.


     La întoarcerea acasă, elevii și-au arătat aprecierea  pentru programul Erasmus+, care le-a oferit șansa de a se forma ca ajutor de analist programator pe piața europeană a muncii și recunoștința pentru organizația de primire M.E.P. Europrojects Granada, care, profesionist, a organizat mobilitatea elevilor în Granada.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7672 secunde