Profesorii de la Colegiul Pedagogic studiază modelul de învățământ olandez

775
Profesorii  de la Colegiul Pedagogic  studiază modelul  de învățământ olandez - pedagogic-1495728965.jpg

Articole de la același autor

Timp de aproape o săptămână, două cadre didactice de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" au participat, în Olanda, la grupuri de lucru interactive, activitățile derulându-se în cadrul proiectului Erasmus + Train to Train. 


Proiectul se derulează în colegiul constănțean începând cu anul școlar 2016 - 2017 și se încadrează în acțiunea cheie Cooperare pentru inovare și bune practici. Instituțiile partenere sunt: IES Principe Felipe, Madrid, Spania, Escuela Infantil Zofio, Madrid, Spania, Escuela Reggio, Madrid Spania, Kitta Allegria, Berlin, Germania, Da Vinci College, Dordrecht, Olanda. 


În perioada 15 - 19 mai, s-a desfășurat cea de a doua vizită de proiect la Gorinchem, lângă Dordrecht, Olanda, iar Colegiul Pedagogic "Constantin Brătescu" a fost reprezentat de profesor Cristina - Iulia Gîlă și profesor învățământ preprimar Gabriela Perșoiu. 


În cadrul vizitei, au fost derulate diferite activități de popularizare a modelului de învățământ olandez, precum și specializările specifice școlilor vizitate, a fost evidențiată importanța terapiei cu cai de care beneficiază persoanele imobilizate în cărucior, au fost purtate discuții despre evoluția mijloacelor didactice utilizate de-a lungul timpului în țările partenere, au fost prezentate metoda Puk și Ko, discutând ulterior despre posibilitatea adaptării me-todei la specificul fiecărei țări și au fost subliniate avantajele metodei Reggio.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1518 secunde