Profesori constănțeni răsplătiți cu o excursie la Bruxelles

292

Articole recomandate

În cea de-a treia ediție a Campaniei de informare și comunicare "Europa, casa noastră" sunt înscrise 2.064 de unități de învățământ, dintre care 168 din Constanța.

Programul, inițiat de Reprezentanța Comisiei Europene (RCE) în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, se adresează elevilor și profesorilor din învățământul primar, gimnazial și liceal și are drept scop derularea unor activități cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajați să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum și despre ultimele evoluții din domeniul afacerilor europene.

În jur de 300 de rapoarte au fost înscrise de școlile gimnaziale în 2013, 17 dintre acestea fiind înscrise de școlile participante constănțene. Activitățile elevilor au fost susținute de 131 de profesori din Constanța dintr-un total de 3.833 de pro-fesori înscriși la nivel național. Profesorii constănțeni care au derulat activități pe teme europene și au fost recompensați cu o excursie la Bruxelles, la Comisia Europeană, sunt: Cristina Gîlă - Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" Constanța, Mirela Roșioru - Școala Gimnazială nr. 6 "Nicolae Titulescu" Constanța, Florentina Claudia Trifu - Școala Gimnazială Nr. 1 Vulturu, Crina Liliana Mareș - Școala Gimnazială Nr. 28 "Dan Barbilian" Constanța.

Elevii și-au exersat creativitatea și imaginația prin diferite activități pe teme europene: jocuri de mimă prin care au încercat să ghicească și să simbolizeze cât mai realist țările membre ale Uniunii Europene, dezbateri despre drepturile copilului și felul în care acestea sunt încălcate. Printre invitații speciali care au luat parte la activități în școli s-au numărat Cristinel Dragomir - Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, reprezentanți ai ONG-ului "Mare Nostrum" și Daniela Ghițoiu - vicepreședinte AGLT.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4879 secunde